IFK – TFF direkt i TV

Derbyt mellan IFK Malmö och Trelleborgs FF den 17 maj är en av åtta Superettanmatcher som under våren kommer att direktsändas i SVT:s nya digitala kanal 24.

– Jag tycker att vi har fått ihop ett ganska så bra program för våren. Det är just de heta matcherna som vi har försökt välja ut och IFK Malmö – Trelleborg är en sådan, kommenterar Jacob Bjurström, projektansvarig på 24 till ifkmalmo.com.

I allsvenskan har det ofta varit något extra kringarrangemang när Canal Plus har sänt och tanken är att det ska bli något liknande när Superettan visas i 24.

– Vi har tänkt oss göra något extra ihop med SEF (Svensk Elitfotboll) och de olika klubbarna. Även om det ännu inte är bestämt vad det blir är det meningen att det ska höja tittarvärdet avsevärt.

Chris Härenstam kommer att kommentera matcherna tillsammans med expertkommentatorn Malin Swedberg, som själv gjort 78 landskamper (1989-2000).

– Malin har väldigt bra koll på svensk fotboll i allmänhet. Dessutom kan det hända att vi tar in någon lokal frilansare för att spetsa till det ytterligare, förklarar Bjurström.

För att se SVT:s digitala kanaler räcker det att man har en digitalbox för markbunden television samt en antenn. Inga programkort eller abonnemang krävs eftersom SVT sänder okodat från årsskiftet.

Vårens matcher i SVT:s digitala kanal 24

13/4 IFK Norrköping – Gefle IF
20/4 Assyriska Föreningen – Trelleborgs FF
27/4 Västra Frölunda IF – Assyriska Föreningen
5/5 BK Häcken – Kalmar FF
11/5 Västerås SK – BK Häcken
17/5 IFK Malmö – Trelleborgs FF
18/5 Åtvidabergs FF – IFK Norrköping
25/5 IFK Norrköping – Kalmar FF