Viktig seger för IFK Malmö

IFK Malmö tog en viktig seger i kampen om sjätteplatsen när man besegrade Irsta/Västerås med 27-26 (14-12). För första gången i serien fungerade också alla lagdelar, i alla fall i 45 minuter.

"Di gule" inledde bra och ryckte direkt åt sig en 8-2 ledning och allt fungerade utmärkt från målvakt till avslut. Dessvärre är det så att när det går lätt den första kvarten av matchen så lurar man sig själv och börjar dra ner på tempot.

För detta är Irsta ett alldeles för bra lag med betoning på lag, utan någon direkt fixstjärna med elitseriemeriter, men överlag bra spelare. Irsta ändrade en bit in på matchen till omväxlande spela 5-1 försvar och att punktmarkera Magnus Nilsson som börjat lysande.

IFK hade svårt att lösa upp detta försvarsspel och kunde hela tiden sätta igång effektiva kontringar när man tvingat IFK till enkla misstag. Man lyckades aldrig ta sig förbi i målprotokollet och IFK kunde i slutet av halvleken åter rycka åt sig en tvåmålsledning.

Andra halvlek blev ett enda långt ställningskrig med IFK hela tiden i ledningen med upp till tre mål. Irsta gav inte slaget förlorat utan kom hela tiden igen och ställningen var lika vid ett par tillfällen på slutet, samtidigt som Irsta hade bollinnehav.

Men denna match ville IFK inte släppa någon förbi sig. Vid ställningen 25-23 vann IFK tillbaka bollen och hade ett ypperligt kontringsläge att punktera matchen, men dessvärre missade IFK en passning i kontringen och gav Irsta en ny chans att komma in i matchen.

Avslutningen av matchen blev oerhört dramatisk- Paul Übelacker gav IFK ledningen med 27-26 med ungefär en och en halv minut kvar. I anfallet efter missade Irsta ett inspel och IFK hade bollen med en minut kvar.

Tjugo sekunder före slutsignalen missade Fredrik Nilsson ett friläge på linjen och Irsta fick bollen med 15 sekunder kvar.

Irsta tog avslut med sju sekunder kvar, men lyckades roffa åt sig returen och fick frikast med tre sekunder kvar. Irstas bäste spelare Jonas Busk tog avkastet direkt och sköt ett skott som touchade IFK-händer och träffade ribbans utsida.

Två poäng i hamn trots att domarparet stundtals var väldigt inkonsekvent i sin bedömning av bland annat stegfel. Känns oerhört skönt att dessa poäng bärgades med tanke på att Guif väntar på söndag i Eskilstuna.

I onsdagens IFK gjorde Paul Übelacker, Bastian Andersson, Jimmy Nordström, Daniel Thysell fullt godkända insatser. Mycket bra spelade målvakten Tomas Drivstedt (för övrigt utsedd till matchens lirare), Magnus Nilsson och Marius Vargalui.

Bäst i IFK (även om en viss Jörgen Ekdahl tyckte något annat) var dock i mitt förmenande Fredrik Nilsson som spelade charmant på linjen, skapade egna lägen, drog på sig straffar och utvisningar för Irsta-laget, samt spelade bra i försvaret.

Som sagt IFK är efter sju omgångar fortfarande med i matchen när det gäller sjätteplatsen och kan man bara spetsa spelet ytterligare ett snäpp på alla händer och fötter är kanske inte en överraskning långt borta någonstans.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: –
Awayteam: IRSTA/VÄSTERÅS
Awayteam form: –
Scorehalf: 14-12
Scorefull: 27-26
Arena: Baltiska Hallen
Crowd: 334
Referee: Rickard Canbro, Hönö, Mikael Claesson, Göteborg
Goal: –
Homewarning: Daniel Thysell 2, Ion Vargalui (tränare), Magnus Nilsson
Home sent of: –
Homempv: Tomas Drivstedt
Awaympv: Michael Lindgren
Hometeam Squad: Tomas Drivstedt
Patrik Åswärd

Magnus Nilsson
Marius Vargalui
Jimmy Nordström
Paul Übelacker
Daniel Hedlund
Daniel Thysell
Pär Winkvist
Bastian Andersson
Adam Andersson
Fredrik Nilsson
Trung Ngo
Hometeam Sub: Marius Vargalui 11 (3)
Fredrik Nilsson 5
Bastian Andersson 3
Magnus Nilsson 3
Paul Übelacker 3
Jimmy Nordström
Pär Winkvist
Awayteam Squad: Mathias Lundh
Miroslav Vucic

Michael Lindgren
Ola Anto
Daniel Skipper
Martin Josefson
Henrik Berglund
Jonas Rusk
Rikard Norström
Henrik Roström
Jonas Berglund
Simon Anfält
Dennis Lundholm
Andreas Bamberg
Awayteam Sub: Jonas Busk 8 (2)
Jonas Berglund 4
Ola Anto 4
Daniel Skipper 3
Henrik Berglund 3
Michael Lindgren 2
Rikard Norström 2