Stark andra halvlek gav IFK Malmö segern

Det var Kalmar FF som stod för de flesta målchanserna, men det var IFK Malmö som gjorde det enda målet när de kommande Superettankonkurrenterna möttes i en träningsmatch på Malmö Stadions konstgräsplan.

Tre minuter in på den andra halvleken skruvade Johan Åkesson en frispark som grundlurade Kalmar FF:s backlinje. Magnus Eriksson fångade upp bollen vid stolpen och tryckte in den.

– Det var fjärde fasta situationen vi gjorde mål på i år, om vi räknar Manges (Magnus Erikssons) straff så är det fem, konstaterade IFK Malmös tränare Patrik Johansson belåtet till ifkmalmo.com.

Annars började IFK Malmö matchen bedrövligt. Kalmar FF kunde göra lite vad de ville, hade mycket bättre kvalité i passningsspelet och skapade en hel del målchanser.

– Vår första halvlek och särskilt då inledningen ska vi helst inte prata om, det såg allt annat än bra ut. Det enda som var skapligt var backlinjen och Kenneth i mål.

Smålänningarna har dock ett stort problem i anfallsspelet, som även var den avgörande anledningen till att man inte räckte till i allsvenskan och fick lämna redan efter första året.

Spelet innanför straffområdet är inte tillräckligt hett och man visar ingen kyla i avsluten, det var också den största anledningen till att IFK Malmö kunde hålla tätt i första halvlek.

– I straffområdet är vi fortfarande helt impotenta, det är andra året det är så nu, vilket är sorgligt. Vi var ju mycket bättre än Malmö, men visserligen var de ju inte riktigt ordinarie om jag förstått saken rätt, menade en från Köpenhamn tillrest KFF-supporter.

Det var också Kalmar FF:s svårighet att ta vara på sina möjligheter som gjorde att IFK Malmö kunde lyfta sig i andra halvlek.

– Jag tog ett snack med killarna i halvlek och därefter blev det genast mycket bättre, vi kom ut som ett nytt lag i andra halvlek, kommenterade Patrik Johansson.

Spelet utjämnades och hemmalaget skapade lika många chanser i den andra halvleken.

– Vi blev stärkta av att ha kunnat hålla tätt i första halvlek när Kalmar tryckte på som de gjorde. Det var kanske också det som avgjorde matchen, funderade IFK-tränaren.

Mittbacken Martin Alm kom aldrig till spel p.g.a. sin vadskada och Jonas Danielsson fick ersätta, något som han klarade alldeles utmärkt, även fast det var på en för honom ovan position.

I övrigt gladde Kenneth Mattsson i målet. Mattsson som har varit skadad en stor del av försäsongen visade inga tecken på det och gjorde några matchavgörande räddningar.

– Med tanke på vår första halvlek och förutsättningarna innan matchen med fyra innerbackar borta och några spelare som inte tränat tillräckligt från start, gjorde vi bra ifrån oss i andra halvlek.

På fredag väntar bortamatch mot danska Superliganlaget Køge, som på lördagen förlorade mot Landskrona BoIS med 0-1.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: KALMAR FF
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 0-0
Scorefull: 1-0
Arena: Malmö Stadion, plan 4
Crowd: 50
Referee: Håkan Jonasson, Helsingborg, Peter Martinsson, Bunkeflostrand, Peter Magnusson, Malmö
Goal: 1-0 (48) Magnus Eriksson
Homewarning: Johan Åkesson, Magnus Eriksson, Nikolaj Rasmussen
Home sent of: –
Homempv: Kenneth Mattsson
Awaympv: –
Hometeam Squad: Kenneth Mattsson

Anders Jemail
Jonas Danielsson
Fredrik Jönsson
Glenn Holgersson

Jens Nordström
Johan Åkesson
Pontus Andersson
Martin Abrahamsson

Magnus Eriksson
Bobby Kociski
Hometeam Sub: Jörgen Svensson (Bobby Kociski 63)
Wissam Barjawi (Jens Nordström 63)
Niclas Öberg (Magnus Eriksson 71)
Nikolaj Rasmussen (Johan Åkesson 73)
Gergin Yilmaz (Martin Abrahamsson 80)
Mattias Filipanics (målvakt)
Awayteam Squad: Petter Wastå

Niklas Kaldner
Joakim Lantz
Krister Andersson
Jon Björklund

Vesa Vasara
Henrik Rydström
Dennis Nilsson
Håkan Lindqvist

Lasse Johansson
Daniel Mobaeck
Awayteam Sub: Christofer Bengtsson (Vesa Vasara 75)
Stefan Rodevåg (Jon Björklund 75)
Anton Holmberg (Håkan Lindqvist 78)
Johan Niklasson
Ambjörn Lennartsson (målvakt)