Tre nyförvärv till IFK-dam

IFK Malmös damlag har gjort klart med ytterligare tre nyförvärv inför den kommande säsongen, totalt har nu sju stycken skrivit på för det nyblivna division 4-laget.

– Det ser väldigt ljust ut på nyförvärvsfronten, de spelarna vi har fått är riktigt bra och ännu fler kan det bli, säger Christian Påhlsson tränare för IFK Malmös damlag.

Christian Påhlsson om de nya spelarna:

Anna Hansson: – Anna, som är 28 år gammal kommer närmast från Bunkeflo IF. Hon har verkligen imponerat individuellt de senaste veckorna och växer allt snabbare in i laget. Det är tänkt att hon ska användas som anfallare, men kan även spela på fler postioner och jag är övertygad om att vi kommer ha stor nytta av hennes mångsidighet framöver.

Johanna Gustavsson: – 25-årig mittfältare som vi hoppas kunna använda mer i anfallet, eftersom hon har sådana egenskaper. Hon påminner väldigt mycket om Niklas Skoog, med rörelseschema, positionsspel och kreativitet, dock är hon inte lika hundraprocentig i avsluten.

Martina Sällergård: – Det är en väldigt ung spelare, född 1983 som kan spela både som yttermittfältare och central anfallare. Hon har ett mycket starkt tävlingspsyke och är en tvåvägsspelare med två väldigt fina egenskaper som vi än så länge inte vill avslöja.