Proppen ur för IFK Malmö

Efter en trevande första halvlek för IFK Malmö i söndagens hemmamatch mot Warta var det istället full fart efter paus. "Di gule" i det närmaste krossade Warta under andra halvlek och vann halvleken med hela 20-8 och slutresultatet blev därmed 32-21 efter 12-13 i paus.

IFK Malmö inledde matchen med ett omväxlande försvarsspel där man alternerade mellan ett defensivt 6-0 och ett mer offensivt 4-2. Helt klart hade man bäst utdelning på det defensiva försvarsspelet trots att båda fungerade hyfsat.

Framåt spelade man också bra. Att Warta gick till halvtidsvila berodde mest på att IFK missade alltför många avslut och missade en del pass i uppspelsfasen. Bland annat missades tre straffar under första halvlek.

Vid flera tillfällen lyckades IFK bryta Warta inspel men i samtliga fall lyckades man inte fiska upp returen och då halva gänget sprungit på kontring så fick Warta en del billiga mål.

Så började då andra halvlek och IFK tog tag i taktpinnen direkt. IFK spelade konstant 6-0 i försvaret och Warta ficka allt svårare att komma till avslut samtidigt som målvakten Patrik Åswärd började spela bättre och bättre.

Sammantaget var det i princip dessa båda faktorer som bidrog till att göra ställningen till 26-16 ganska raskt men personligen tycker jag att Warta vek ner sig oerhört lätt.

IFK gjorde mål efter behag och det spelade i princip ingen roll vilka försvarsmedel Warta försökte med. IFK var för dagen ett nummer för stort.

Vem framhåller man en sådan här dag? Till skillnad mot matchen senast mot IFK Kristianstad får samtliga som var inne på plan med beröm godkänt eller mer.

Toppar var ändå Fredrik "Dinne" Nilsson som går från klarhet till klarhet som linjespelare, Marius Vargalui som nu börjar vissa vilken vass kantavslutare han verkligen är samt målvakten Patrik Åswärd som haft det oerhört tungt en längre tid men då Thomas Drivstedt var lite krasslig visade att han håller bra klass på denna nivå.

I och med segern kopplade IFK Malmö ett visst grepp om sjätteplatsen och har nu i princip det i egna händer då restprogrammet innehåller tre hemmamatcher. Närmast väntar ett derby mot Lugi på tisdag. En match där IFK Malmö har allt att vinna och inget att förlora.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: –
Awayteam: HP WARTA
Awayteam form: –
Scorehalf: 12-13
Scorefull: 32-21
Arena: Baltiska Hallen
Crowd: 340
Referee: Fredrik Johansson, Ystad, Johan Sonesson, Ystad
Goal: –
Homewarning: Bastian Andersson, Daniel Thysell, Jimmy Nordström
Home sent of: –
Homempv: Patrik Åswärd
Awaympv: Joakim Döbeln
Hometeam Squad: Tomas Drivstedt
Magnus Winkvist
Patrik Åswärd

Magnus Nilsson
Marius Vargalui
Jimmy Nordström
Paul Übelacker
Daniel Hedlund
Daniel Thysell
Pär Winkvist
Bastian Andersson
Tommy Billberg
Fredrik Nilsson
Trung Ngo
Hometeam Sub: Marius Vargalui 9 (2)
Fredrik Nilsson 5
Bastian Andersson 4
Magnus Nilsson 4
Pär Winkvist 3
Daniel Hedlund 2
Daniel Thysell 2
Paul Übelacker 2
Jimmy Nordström
Awayteam Squad: Magnus Kjell
Glad Rotarv

Olle Johannesson
Mikael Moen
Kristian Berndtsson
Kristian Bliznac
Joakim Döbeln
Petter Melleroth
Daniel Lundgren
Carl-Johan Holmros
Kemal Demircan
Aleksander Lazarevic
Glenn Andersson
Awayteam Sub: Daniel Lundgren 5
Joakim Döbeln 4
Kristian Berndtsson 4
Kemal Demircan 3 (1)
Olle Johannesson 2
Petter Melleroth 2
Mikael Moen