Blek insats av IFK Malmö i Anderslöv

Träningsmatchen mot Bunkeflo IF på konstgräsplanen i Anderslöv kunde ha blivit den perfekta söndagsutflykten. En varm vårsol värmde skönt och endast en svag bris svepte ner på idrottsplatsen. De gula på planen tycktes dock inte inspireras av detta och de tillresta gula supportrarna blev blåsta på den perfekta söndagsutflykten. När domaren blåste för fulltid stod Bunkeflo som segrare, 1-2.

Ett aggressivt Bunkeflo, för dagen i ett helsvart matchställ, gjorde det mycket svårt för IFK Malmö i inledningen av matchen. Det verkade nästan som om de gula spelarna fortfarande värmde upp och inte var medvetna om att matchen hade börjat. IFK fick inte mycket tid att fundera över var passningarna skulle landa så det såg slarvigt och oövertänkt ut när IFK hade bollen.

Efter en kvart började "di gule" komma in i matchen och man lyckades skapa en farlig chans framför Bunkeflomålet. Pontus Andersson lyckades dock inte komma rätt till bollen och målvakten i Bunkeflo knep bollen.

I anfallet efter agerade IFK-försvaret statister när Bunkeflos Ylli Shabani enkelt och mycket vacker gled igenom i mitten. Avslutningen var det inget fel på heller, säkert placerat utom räckhåll för Mattias Filipanics i målet. 0-1 till Bunkeflo.

Målet gav Bunkeflo än mer kampvilja och det straffade "di gule" vars intentioner var helt riktiga men något för omständliga.

Marcus Svensson, ny i IFK för året, uppträdde inspirerat. Först gjorde han en mycket bra löpning från sin högerbacksposition och slog ett bra inlägg som det var så när att Magnus Eriksson kunde peta in, minuterna efter löpte han in mot mitten av plan från högerkanten och hittade en fristående Glenn Holgersson. Glenn hade inga problem att prickskjuta in reduceringen. 1-1 och det kändes som om IFK var lite på gång.

Även om IFK fick mer boll efter reduceringen så misslyckades de flesta uppspelen och Bunkeflo hade kontroll på mittfältet. Detta till trots att Bunkeflo spelade 4-3-3 och i alla fall på pappret borde vara en man kort på mittfältet. Rörligheten och viljan att fullfölja situationerna bland de gula spelarna var dålig och det gjorde det så klart enklare för Bunkeflo.

I den 29:e matchminuten så utnyttjade Bunkeflo ett felpass från IFK. En perfekt krosspassning ställde Bunkeflos Peter Girke helt ren och han rullade in bollen bakom en chanslös Filipanics. 1-2 till Bunkeflo.

Matchbilden i början av andra halvlek gav inga tecken på att IFK tagit till sig tränare Johanssons förmaningar i halvtid. Istället tvingades Mattias Filipanics till en jätteräddning och långa suckar drogs från de gula supportrarna vid sidan om planen.

Men så började IFK att uppträda lite mer disciplinerat, fick bättre kontroll på spelet och kunde trycka tillbaka Bunkeflo.

Johan Åkesson snappade i den 63:e matchminuten upp en boll i Bunkeflos straffområde, fintade och skulle finta igen men blev nerdragen. Solklar straff för IFK Malmö.

Magnus Eriksson tog hand om straffen, men Bunkeflos målvakt räddade. Om målvakten räddade straffen eller spelaren missade straffen kan man alltid tvista om, men en bra straff går nästan inte att rädda.

IFK hade fortsatt mycket boll i andra halvleken och Bunkeflo inriktade sig på kontringar. Kontringarna var farliga och även om det gula försvaret spelade upp sig allt vad matchen led så tvingades Mattias Filipanics i målet till ett flertal kvalificerade räddningar.

IFK Malmö bytte i den 75:e matchminuten ut Pontus Andersson och Niclas Öberg till förmån för Dan Ingvarsson och Bobby Kociski. Både Dan och Bobby såg pigga ut och visade att de vill ha till en reducering innan det var för sent.

"Di gules" sista chans till kvittering fick just Bobby när han satte pannan till ett perfekt inlägg från Nikolaj Rasmussen, men nicken gick i stolpen och Bunkeflo kunde vända hem till Malmö som segrare.

Som lag beträffat måste IFK Malmös betyg efter dagens kamp skrivas till "Underkänt", däremot fanns det så klart solglimtar.

Johan Åkesson var het och ville mycket, hans vilja skapade en straffsituation som kunde ha varit matchavgörande. Marcus Svensson gjorde bra ifrån sig på sin högerbacksposition, särskilt i sitt offensiva spel.

Slutligen måste även Mattias Filipanics i målet nämnas. Han stod för en mycket stabil insats och var helt utan chans att rädda de bollar som rann in.

IFK fortsätter träningsspelandet närmast med B-lagsmatch mot Kirseberg på tisdag och därefter väntar allsvenskt motstånd i form av Östers IF.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: BUNKEFLO IF
Awayteam form: 3-5-2
Scorehalf: 1-2
Scorefull: 1-2
Arena: Anderslövs IP
Crowd: 115
Referee: Andreas Kovacs, Bjuv, Johnny Sjöström, Malmö, Martin Johansson, Lund
Goal: 0-1 (15) Ylli Shabani, 1-1 (20) Glenn Holgersson, 1-2 (29) Peter Girke
Homewarning: Jonas Danielsson, Marcus Jönsson, Martin Alm
Home sent of: –
Homempv: Johan Åkesson
Awaympv: Fredrik Bengtsson
Hometeam Squad: Mattias Filipanics

Marcus Svensson
Martin Alm
Marcus Jönsson
Glenn Holgersson

Johan Åkesson
Pontus Andersson
Jonas Danielsson
Martin Abrahamsson

Magnus Eriksson
Niclas Öberg
Hometeam Sub: Bobby Kociski (Niclas Öberg 75)
Dan Ingvarsson (Pontus Andersson 75)
Anders Jemail (Glenn Holgersson 85)
Jörgen Svensson (Magnus Eriksson 85)
Nikolaj Rasmussen (Johan Åkesson 85)
Jens Nordström
Kenneth Mattsson (målvakt)
Awayteam Squad: Thomas Åkesson

Patrik Åkesson
Darko Marasovic
Tony Holgersson

Martin Larsson
Ylli Shabani
Fredrik Bengtsson
Johan Augustsson
Alexander Nunez

Andreas Thulin
Peter Girke
Awayteam Sub: Oskar Kantoft (Peter Girke 70)
Marko Mitec (Alexander Nunez 80)