Lugi åter för svårt för IFK Malmö

Tydligen var en vilodag lite för lite andrum för IFK Malmö. Mentalt och fysiskt var man inte med i matchen från början och Lugi ryckte åt sig ett tremålsöverläge direkt och sedan kontrollerade man händelserna. Lugis segersiffror blev till slut 31-26 (16-13).

Som sagt, inledningsvis hängde IFK inte med i Lugis tempo och det försvarsspel IFK startade med, där man försökte punktmarkera bort Dalibor Doder, dyrkade Lugi upp ganska lätt.

Efter den misslyckade inledningen tog IFK timeout och bytte försvarsspel till 6-0 och detta blev också början på en bra IFK period, där man kom tillbaka i matchen och utjämnade till 7-7.

Lugi fick dock ny fart och ryckte på nytt till 9-7 och sedan var IFK aldrig riktigt nära i målprotokollet. Trots att man höll spelet väl uppe var de missade avsluten och tekniska felen alltför många för att riktigt på allvar hota Lugi.

Under inledningen av andra halvlek spelade IFK jämnt fram till 18-15 sedan kom det avgörande rycket. IFK kom in i en period där man ibland passade till Lugi spelare och gjorde ett flertal tekniska fel.

Detta innebar att Lugi stormade fram till 24-16 efter femton spelade minuter i andra halvlek och punkterade matchen. IFK ska här ha eloge för att man inte rasade ihop utan kämpade vidare trots stort underläge.

Man var fem minuter senare så nära som 24-20 då ett friläge missades som tog ribba ut. De sista tio minuterna böljade spelet lite fram och tillbaka där lagen avlöste varandra med tekniska fel.

I IFK avlöste målvakterna Patrik Åswärd och Magnus Winkvist varandra men ingen hade någon riktigt lyckad dag över en längre period.

Bland utespelarna kom några upp i normal standard men då merparten inte nådde normal standard rubbar man inte lag av Lugis kaliber. För att han något att hämta i dessa matcher måste merparten av nyckelspelarna spela mycket bra.

Närmast väntar Lindeskolan på söndag i Baltiska Hallen. Ytterligare en måstematch om chansen på sjätteplatsen ska leva vidare

Hometeam: LUGI HF
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 16-13
Scorefull: 31-26
Arena: Lunds Idrottshall
Crowd: 905
Referee: Stefan Axel, Göteborg, Lars Sighed, Göteborg
Goal: –
Homewarning: Carl-Johan Andersson, Henrik Dreyer, Jesper Partoft, Linus Asu
Home sent of: –
Homempv: Fredrik Andersson
Awaympv: Magnus Nilsson
Hometeam Squad: Christoffer Hernius
Fredrik Andersson

Henrik Dreyer
Tomas Eriksson
Johan Fohlin
Jesper Partoft
Linus Asu
Kalle Sjödin
Dalibor Doder
Carl-Johan Andersson
Steven Larsson
Kristian Meijer
Philip Nilsson
Jon Einarsson
Hometeam Sub: Carl-Johan Andersson 8 (1)
Dalibor Doder 7 (2)
Kristian Meijer 7
Henrik Dreyer 3
Tomas Eriksson 3
Kalle Sjödin 2
Linus Asu 1
Awayteam Squad: Tomas Drivstedt
Magnus Winkvist
Patrik Åswärd

Magnus Nilsson
Marius Vargalui
Jimmy Nordström
Paul Übelacker
Daniel Hedlund
Daniel Thysell
Pär Winkvist
Bastian Andersson
Tommy Billberg
Fredrik Nilsson
Trung Ngo
Awayteam Sub: Marius Vargalui 8 (1)
Magnus Nilsson 5
Pär Winkvist 5
Fredrik Nilsson 3
Paul Übelacker 3
Daniel Thysell
Jimmy Nordström