Reserverna visade framfötterna i IFK Malmö

Efter att de ordinarie i IFK Malmö svikit i förra matchen mot Bunkeflo IF fick reserverna sin chans att blanda sig i kampen om en plats i startelvan och tog den när man utklassade division 3-laget Kirseberg IF med 6-3.

– Vi gjorde en kanoninsats, jag är mycket nöjd. De som inte hade fått spela så mycket tidigare tog verkligen chansen att visa vad de går för, kommenterade IFK Malmös tränare Patrik Johansson till ifkmalmo.com.

En av dem som visade framfötterna var anfallaren Wissam Barjawi som stod för tre av målen, för övrigt hans första i år.

– Jag är riktigt nöjd med min insats, men jag vill inte ta äran själv, alla gjorde väldigt bra ifrån sig, sade en lite blygsam Wissam Barjawi.

Sex mål blev det allt som allt framåt för IFK Malmö. Låt vara att det var en träningsmatch, men det var längesedan de gula anfallarna kunde mäkta med så många mål.

– Och fler kunde det ha blivit. Vi hade en hel del chanser till så tvåsiffrigt hade inte varit orättvist. Dock är jag nöjd med den aggressivitet som vi visade i vårt anfallsspel och djupledsspel, förklarade Patrik Johansson.

Kirsebergstränaren Tommy Johnsen var inte heller sen med att berömma IFK:s anfallsspel som han tyckte var riktigt bra.

– Vi hann inte alls med i deras anfallsspel som var kanon och tänk ändå att det var IFK:s B-uppställning. Alla spelarna hade kunnat spela från start i Superettan utan att göra bort sig, det tyder på en bra bredd, menade Tommy Johnsen.

Med det spel som Kirseberg presterade kan man mycket väl bli ett topplag i trean i år igen. Även om det var stor klasskillnad stod man upp ganska bra mot Superettanlaget.

– Jag är nöjd med vår egen insats, dock var IFK:s 1-0 lite onödigt, det bjöd vi på. I och för sig bjöd de oss på två mål i den andra halvleken, sade Kirsebergstränaren.

En smolk i segerbägaren för IFK Malmö var att årsdebutanten Marcus Nilsson med endast en halv minut kvar drog på sig ett rött kort efter snack med domaren.

Eftersom det var rött kort direkt är utvisningen att beteckna som grov, vilket innebär att IFK-mittfältaren riskerar att missa seriepremiären den 13 april hemma mot Sylvia.

– Det var väldigt dumt och orutinerat av Marcus. Han var bäst på planen i 89 och en halv minut och så gör han sedan en sådan dum sak, med kaptensbindeln på och allt. Vi får verkligen hoppas att han inte blir avstängd för detta, vilket jag tyvärr tror att han blir, suckade Patrik Johansson.

På lördag väntar betydligt tuffare motstånd för IFK Malmö då allsvenska nykomlingen Östers IF kommer på besök.

Hometeam: KIRSEBERG IF
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 1-2
Scorefull: 3-6
Arena: Kirsebergs IP
Crowd: 150
Referee: –
Goal: 0-1 (4) Wissam Barjawi, 0-2 (20) Bobby Kociski, 1-2 (38) Salif Jönsson, 1-3 (50) Wissam Barjawi, 1-4 (62) Gergin Yilmaz, 1-5 (69) Wissam Barjawi, 2-5 (70) Johan Berglund, 2-6 (78) Gergin Yilmaz, 3-6 (85) Björn Johansson
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: Jakob Bergstrand
Awaympv: Wissam Barjawi
Hometeam Squad: Mikael Eriksson

Andrei Moticeac
Jakob Bergstrand
Anders Holmberg
Niclas Svensson

Salif Jönsson
Joakim Raanamaa
Johan Berglund
Björn Johansson

Jim Gustavsson
Victor Borggren
Hometeam Sub: Amir Buhrec
Dusan Dorozan
Jonas Hansson
Simon Gustavsson
Ted Kristensson
Awayteam Squad: Mattias Filipanics

Anders Jemail
Ivan Milosevic
Fredrik Jönsson
Jens Nordström

Dan Ingvarsson
Jörgen Svensson
Marcus Nilsson
Gergin Yilmaz

Bobby Kociski
Wissam Barjawi
Awayteam Sub: Samer Ali (Ivan Milosevic 46)
Ali Alamiri (Jens Nordström 80)
Luan Topalli (Dan Ingvarsson 80)