Första förlusten för damlaget

Efter tre inledande segrar åkte IFK Malmös damlag på sin första förlust för säsongen. 3-4 blev slutresultatet mot division 3-laget Skillinge IF.

Christian Påhlsson, tränare i IFK Malmö:

Redan i den 24 minuten tvingades vi till ett byte, för att Anna Hansson råkade ut för en knäskada, vilket var väldigt olyckligt.

In istället för Anna kom Emma Skatka, på en för henne ovan position, men Emma visade stor känsla och kyla både när hon lobbade in 1-0 målet och när hon placerade in reduceringen till 3-4.

Mittfältet kom inte alls in i matchen, och det utav en väldigt enkel anledning. En lång boll från backlinje till anfall och sedan kom den tillbaka likadant. Så såg det ut stora delar i matchen, p.g.a. den oerhört dåliga planen, som gjorde det omöjlig att få kontroll på bollen.

Med tanke på alla omständigheter runtomkring, där vi bland annat kan fylla ett kollegieblock med hur planen såg ut, så gör vi en godkänd insats även om det aldrig är kul att förlora.

Emma Skatkas två mål i all ära, men Maria Svensson var som en mur när hon kom in. Maria släppte inte förbi en enda Skillingespelare på vänstersidan. Mycket brytsäker och bra uppspel idag (läs lördag).

Skillinge IF må vara ett bättre lag på pappret (med en fjärde plats i division 3 från förra året), men jag är övertygad om att vi kommer att möta ett betydligt bättre Askeröd till helgen.

Nu lägger vi denna matchen bakom oss och blickar fram till drabbningen mot Askeröd!

Skillinge IF – IFK Malmö 4-3 (1-1)

Arena: Skillinge IP
Mål: 0-1 (36) Emma Skatka, 2-2 (52) Johanna Gustavsson, 4-3 (86) Emma Skatka
Varningar:

IFK MALMÖ (4-4-2)

Annica Påhlsson

Camilla Bergström
Bodil Rochmann
Karin Caesar
Malin Engelbrecht

Marie Järlesäter
Malin Tufvesson
Emma Henriksson
Jenny Malmström

Anna Hansson
Johanna Gustavsson

Avbytare

Emma Skatka
Maria Svensson
Pia Lindström