Stor IFK-trupp åker till Danmark

IFK Malmö tar med sig hela 22 spelare när man på lördagen åker till Ishöj i Danmark för match mot allsvenska nykomlingen Östers IF.

– Eftersom alla är i princip friska och vi inte har någon B-lagsmatch i veckan kommer jag att gå runt på många spelare, det kan bli en hel del byten, kommenterar IFK-tränaren Patrik Johansson till ifkmalmo.com.

Nikolaj Rasmussen har haft hög feber i veckan och kommer inte till start. Lärlingarna Luan Topalli och Samer Ali spelar träningsmatch med juniorlaget på fredagskvällen och är därför inte med.

Medan de för tillfället bästa spelarna förlorade med 1-2 mot division 2-laget Bunkeflo IF i söndags efter en svag insats, imponerade reserverna när man slog division 3-laget Kirsebergs IF med 6-3 i tisdags. Trots detta har man inte valt att ändra särskilt mycket i startuppställningen sedan Bunkeflomatchen.

– Alla kan ha en dålig dag. Men mot Bunkeflo var det inte bara det utan även dålig inställning. Det kan accepteras en gång, så nu gäller det för en del att visa att de kan bättre om det inte ska bli tal om förändringar, förklarar IFK-tränaren.

IFK MALMÖ (4-4-2)

Kenneth Mattsson

Marcus Svensson
Martin Alm
Marcus Jönsson
Glenn Holgersson

Dan Ingvarsson
Jonas Danielsson
Johan Åkesson
Martin Abrahamsson

Magnus Eriksson
Jörgen Svensson

Avbytare

Anders Jemail
Bobby Kociski
Fredrik Jönsson
Gergin Yilmaz
Ivan Milosevic
Jens Nordström
Marcus Nilsson
Niclas Öberg
Pontus Andersson
Wissam Barjawi
Mattias Filipanics (målvakt)