IFK-målvakt borta i två månader

Kenneth Mattsson, IFK Malmös målvakt bröt inte fingret i gårdagens match mot IFK Hässleholm som man först befarade. Istället var ledbanden rejält skadade, vilket innebär att han kommer att vara borta i minst åtta veckor.

– Han har träffat en doktor nu efter operationen som talat om att det tar tre veckor för gipset att läka och ungefär fem veckor för uppbyggnadsträningen, säger IFK Malmös tränare Patrik Johansson till ifkmalmo.com

Skadan innebär troligtvis att det blir andremålvakten Mattias Filipanics som får axla ansvaret i Superettan. Den blott 20-årige Filipanics debuterade i fjolårets sista match mot Mjällby AIF, en uppgift som han klarade alldeles utmärkt trots två insläppta mål.

– Mattias har stått i mål i en del av träningsmatcherna och gjort det bra. Även om det kommer att bli tufft måste det vara vår första tanke att få honom att lyfta sig, likt Kenneth gjorde han när han fick ersätta Enaholo.