Oavgjort för IFK Malmö

IFK Malmö lyckades inte följa upp den fina insatsen mot Östers IF när man spelade 1-1 mot division 2-laget IFK Hässleholm. IFK-tränaren Patrik Johansson var dock inte särskilt oroad.

– Vi började bra, men sedan började spelarna visa lite för mycket tecken på att de längtar efter seriepremiären. Det blev alldeles för ängsligt och attityden var inte den rätta, men det är bara att jobba vidare, sade Patrik Johansson till ifkmalmo.com.

Ett stort avbräck för IFK Malmö är att man tvingas undvara förstemålvakten Kenneth Mattsson i serieupptakten. I en luftduell med några Hässleholmsspelare i den 50:e minuten skadade han nämligen sig så allvarligt att han bröt något av fingrarna.

– Det ser inte alls bra ut för Kenneths vidkommande och det mesta talar för att han kommer att missa några matcher i början av serien. Även om jag inte vill tippa skulle jag tro på att det kan ta en sex veckor, mer besked väntas dock i morgon (läs torsdag).

Malmökamraterna var det lag som inledde betydligt piggast. Man hade ett par målchanser innan Glenn Holgersson i den 26:e minuten kunde spräcka nollan med ett skott från 25 meter. Så långt var också allt i sin ordning.

Men efter målet började man slarva. Passningsspelet tappade i kvalitet, anfallsspelet blev stillastående och man gick inte tillräckligt hårt in i närkamperna.

– Spelarna började uppträdda som om matchen redan var vunnen. Koncentrationen sjönk och man vidarebefordrade det individuella ansvaret till någon annan, istället för att var och en tog sitt eget ansvar, förklarade Patrik.

Kvarten efter Kenneth Mattssons skada kom också Hässleholms kvittering genom Johan Persson. Även om IFK lyfte sig de tio sista minuterna av matchen med bl.a. ett ribbskott av Dan Ingvarsson var det få som kom upp i normal standard.

Marcus Svensson gjorde en bra, uppoffrande första halvlek på sin ytterbacksposition. Även Dan Ingvarsson förtjänar ett extra plus för sina fina uppspel till anfallarna, som dock inte kunde förvaltas.

Till helgen åker "di gule" till en hemlig ort i Skåne för ett teambildningsläger. Nästa lördag väntar sedan genrepet mot Gunnilse IS.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: IFK HÄSSLEHOLM
Awayteam form: –
Scorehalf: 1-0
Scorefull: 1-1
Arena: Bulltoftafältet
Crowd: 50
Referee: Andreas Kovacs, Bjuv, Peter Magnusson, Malmö, Peter Martinsson, Bunkeflostrand
Goal: 1-0 (26) Glenn Holgersson, 1-1 (65) Johan Persson
Homewarning: Johan Åkesson
Home sent of: –
Homempv: Marcus Svensson
Awaympv: –
Hometeam Squad: Kenneth Mattsson

Marcus Svensson
Martin Alm
Marcus Jönsson
Glenn Holgersson

Dan Ingvarsson
Jonas Danielsson
Johan Åkesson
Martin Abrahamsson

Magnus Eriksson
Jörgen Svensson
Hometeam Sub: Mattias Filipanics (målvakt, Kenneth Mattsson 51)
Marcus Nilsson (Martin Abrahamsson 68)
Niclas Öberg (Jörgen Svensson 75)
Pontus Andersson (Jonas Danielsson 75)
Anders Jemail
Bobby Kociski
Fredrik Jönsson
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –