Andersson debuterar i IFK Malmö

Pontus Andersson, IFK Malmös 28-årige mittfältare kan på söndagen äntligen göra Superettandebut för sin "nya" klubb när man premiärspelar hemma mot IF Sylvia.

Den Mjällby-fostrade spelaren kom till "di gule" från danska Kalundborg redan i början av juli förra året, men en envis knäskada satte stopp för allt spel resten av säsongen. I premiären får han bilda innermittfält tillsammans med lagkaptenen Jonas Danielsson.

– Det ska bli väldigt spännande. Jag har inte spelat en seriematch på ett bra tag nu, tror det bestämt var i början av juni så det känns helt enkelt inspirerande att få vara med direkt i hetluften, säger Pontus Andersson till ifkmalmo.com.

En som överraskande nog inte är med i den första serieelvan är Växjö BK-förvärvet, Martin Abrahamsson, som har varit en av försäsongens absolut bästa spelare med bland annat två snygga frisparksmål.

– Han har haft en ganska tuff period när det gäller den fysiska biten med att ordna lägenhet och annat när han nu flyttar ner till Malmö, kommenterar IFK-tränaren Patrik Johansson.

– Men efter att han imorgon (läs lördag) har flyttat in i sin lägenhet ska det nog bli bra igen. Jag tog för övrigt beslutet att låta honom börja på bänken tillsammans med honom och vi var helt överens.

Sylvia har de här två åren som lagen har mötts varit något av ett spöke för IFK Malmö. Efter den inledande 1-1-matchen i Superettan-premiären 2001 har Sylvia vunnit de tre påföljande matcherna med 4-1, 2-1 samt 3-1.

– Därför skulle det vara perfekt att spräcka den sviten nu, vilket jag tror att vi gör. Vi är ett bättre lag än Sylvia och bör kunna leva upp till favoritskapet, menar Pontus Andersson.

För de skadade spelarna Bobby Kociski (bristningen i framsidan av låret), Marcus Nilsson (inflammation i ljumsken) och Kenneth Mattsson (fingerskadad) är läget oförändrat. Nikolaj Rasmussen har dock kunnat börja träna för fullt och ska snart vara fit for fight igen.

– Om ett par veckor ska han nog kunna börja konkurrera om en plats i truppen igen. För Bobby Kociski och Marcus Nilsson dröjer det ytterligare någon vecka eftersom de ännu inte har kunnat börja träna, betonar Patrik Johansson.

IFK MALMÖ (4-4-2)

Mattias Filipanics

Marcus Svensson
Martin Alm
Marcus Jönsson
Glenn Holgersson

Johan Åkesson
Jonas Danielsson
Pontus Andersson
Dan Ingvarsson

Magnus Eriksson
Jörgen Svensson

Avbytare

Anders Jemail
Fredrik Jönsson
Martin Abrahamsson
Niclas Öberg
Andreas Engler-Ludviksson (målvakt)