IFK-reserver möter division 3-lag

En del av de spelarna som inte deltog i startelvan i söndagens premiärmatch för IFK Malmö mot IF Sylvia kommer på långfredagen att spela en träningsmatch mot division 3-laget IK Frej från Stockholm.

– Det blir en bra genomkörare med tanke på att en del av spelarna har matchat ganska så sparsamt den sista tiden och nu får en chans igen att visa vad de går för även vad gäller match, säger IFK Malmös tränare Patrik Johansson till ifkmalmo.com.

Mittfältaren Marcus Nilsson som har spelat väldigt lite under försäsongen på grund av sjukdom och skada skulle egentligen varit med mot IK Frej, men hans arbete sätter stopp för de planerna.

– Väldigt synd, eftersom han hade behövt matchträning. Positivt är dock att han sedan i måndags åter är i full träning och det är bara att hoppas att han snart kan konkurrera om en plats.

När det gäller skadeläget för övrigt har det också ljusnat en aning. Marcus Jönsson som har haft lite ont i knäet sedan premiären och därför inte kunnat träna, klarade torsdagens test och kunde samma dag göra veckans första träning.

Magnus Eriksson som tvingades utgå mot Sylvia efter att ha fått en lårkaka har tränat sedan i tisdags, liksom Pontus Andersson som haltade av banan efter att ha stukat foten.

För mittbacken Marcus Svensson är det dock värre. Efter att en tid haft mindre känning av sin ljumske har problemen nu ökat, vilket har förhindrat deltagande på träningarna denna veckan. Han missar matchen på annandag påsk mot BK Häcken.

– Vi vet ännu inte riktigt vad det är för sorts problem han har med ljumsken. Det kan vara en inflammation eller något annat och innan vi vet vad det är ska man inte spekulera i hur lång tid det tar, menar Patrik Johansson.

Som om det inte var nog med ljumskproblemen har Marcus Svensson i veckan fått besked om att han har astma och börjat medicineras för det.

– Han har känt sig lite trött och hängig den sista tiden och gick därför till en läkare som gav honom beskedet. De matcherna som han har spelat ska han tydligen endast ha kommit upp i 70-80 % av sin verkliga kapacitet, kommenterar klubbens fystränare Håkan Nilsson.

FOTNOT. Matchen börjar klockan 12:00 och spelas på Malmö Stadion plan 7.

IFK MALMÖ (4-4-2)

Andreas Engler-Ludviksson

Anders Jemail
Ivan Milosevic
Fredrik Jönsson
Jens Nordström

Samer Ali
Luan Topalli
Martin Abrahamsson
Gergin Yilmaz

Niclas Öberg
Wissam Barjawi

Avbytare

Ali Alamiri
Aziz Husseini
Matko Scapec-Kukina
Nana Piesie
Adnan Zukancic (målvakt)