IFK Malmös reserver föll något orättvist med 0-1 i långfredagens träningsmatch mot division 3-laget IK Frej från Stockholm.

– Vi gjorde en ganska så hyfsad match och borde vunnit klart med tanke på chanserna vi hade i den första halvleken, dock hade vi svårt att få anfallsspelet att fungera i de avgörande lägena på den ojämna planen, konstaterade IFK Malmös tränare Patrik Johansson till ifkmalmo.com.

Ojämn är verkligen ett ord som beskriver hur Malmö Stadions plan 7 såg ut. Tuvor låg utspridda lite här och var, vilket gjorde att spelarna hade svårt att få bollen att rulla som den skulle.

– En allmänt dålig plan för tillfället, menade Patrik Johansson. Rena turen att vi undvek några värre skador.

Mittbacken Fredrik Jönsson, för dagen bäste man i IFK utgick med en minut kvar av ordinarie matchtid efter att ha fått en smäll på foten.

– Inget allvarligt, men vi ville inte riskera något därför tog vi det säkra före det osäkra och bytte ut honom. Annars skötte han sina kort liksom de övriga från A-truppen.

Det var också i det läget som IK Frej gjorde matchens enda mål. Efter att även Luan Topalli gått ut och hemmalaget inte hunnit sätta in någon ny tackade Frej för gratischansen och satte bollen i nät bakom en för övrigt stabil Andreas Engler-Ludviksson, debutant i IFK-målet.

– Synd att han inte fick hålla nollan, men han ska vara klart nöjd med sin insats. Det var annars vårt misslyckade byte där vi glömde ta in någon ny som fällde avgörandet, vårt orutinerade mittfält tappade helt i den situationen efter att varit helt okej under övriga delen av matchen.

Anders Jemail som i högsta grad är aktuell som ersättare för ljumskskadade Marcus Svensson i matchen mot BK Häcken stod för en säker insats på högerbackspositionen.

– Helt klart godkänd, betygsatte Patrik Johansson. Han verkar ha tagit det hela rätt att han inte fick spela mot Sylvia och är helt klart med och tampas om en plats till måndagens match.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: IK FREJ
Awayteam form: 4-3-3
Scorehalf: 0-0
Scorefull: 0-1
Arena: Malmö Stadion, plan 7
Crowd: 40
Referee: Mats Hansson, Malmö, Mikael Fink, Malmö, Tony Culjak, Malmö
Goal: 0-1 (90) Jonathan Lombard
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: Fredrik Jönsson
Awaympv: –
Hometeam Squad: Andreas Engler-Ludviksson

Anders Jemail
Ivan Milosevic
Fredrik Jönsson
Jens Nordström

Samer Ali
Luan Topalli
Martin Abrahamsson
Ali Alamiri

Niclas Öberg
Wissam Barjawi
Hometeam Sub: Aziz Husseini (Ali Alamiri 46)
Ahmed Abed el Karim (Anders Jemail 66)
Mohammed Faour (Fredrik Jönsson 90)
Nick Holk
Adnan Zukancic (målvakt)
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –