Två kompisar möts på Rambergsvallen

När BK Häcken och IFK Malmö möts på annandag påsk i den andra omgången av Superettan ställs också de gamla kompisarna Jörgen Lennartsson och Patrik Johansson mot varandra, som tränare för varsitt lag.

1996 när den nuvarande Häcken-tränaren Jörgen Lennartsson var Tipselittränare i Helsingborgs IF var den tre år yngre Patrik Johansson (född 1968) juniorlagstränare i samma klubb.

– Det är nog en av de tränarna som jag har haft mest kontakt med genom åren och visst händer det att vi träffas. Patrik är för övrigt en mycket duktig tränare, ska bli kul att möttas igen även när det gäller match, säger Häckens tränare Jörgen Lennartsson till ifkmalmo.com.

Båda sitter dessutom med i Tränarföreningens styrelse. Något som de ser som en nog så viktig uppgift.

– Där tar vi upp frågor som hur intresset för fotboll i landet ska öka, ekonomi, hur den sociala biten ska vara och hur vi kan verka för att förbättra tränarutbildningen. En ansvarsfull och viktig post helt klart, betonar kollegan i IFK Malmö, Patrik Johansson.


IFK Malmös Patrik Johansson är gammal kompis med Häckens Jörgen Lennartsson.

En rolig detalj är att Patrik Johansson var toastmaster på Jörgen Lennartssons bröllop för några år sedan.

– Väldigt trevlig tillställning, påpekar dem båda trots att intervjun skötts via två telefonsamtal där den ene inte haft någon aning om vad den andre sagt.

– Jag har ingenting emot att göra om det om någon annan skulle fråga mig, flinar IFK-tränaren.

Måndagens match på Rambergsvallen tror de kommer bli en väldigt öppen och jämn tillställning där tillfälligheter kommer att avgöra vem som står som segrare. I fjol vann Häcken två mycket jämna matcher med 1-0 respektive 2-0.

– Hoppas såklart på något liknande i år, men det blir svårt. IFK Malmö har ett mycket bra lag med en bra blandning av gammalt och ung. Det blir säkert en bra match med högt tempo och intensitet, säger Jörgen Lennartsson.