Förhoppningsfullt i IFK Malmö

Efter 1-0-segern i premiärmatchen mot "spöket" IF Sylvia som man dittills inte hade besegrat är det ett IFK Malmö med stärkt självförtroende som på måndagen beger sig till Göteborg för match mot BK Häcken. Tränaren Patrik Johansson väljer att ge samtliga aktörer nytt förtroende.

– Jag tror nog vi skall kunna ge Häcken en match, även om vi måste höja oss ett par snäpp jämfört med senaste matchen. Gör vi bara det kan det mycket väl bli seger, säger Patrik Johansson till ifkmalmo.com.

En ändring tvingas man dock till. Högerbacken Marcus Svensson är ljumskskadad vilket innebär att Anders Jemail går in på den positionen.

– Men det var inte självklart att det skulle bli Jemail, det fanns ett par andra alternativ. Om man ser till veckan som gått har han dock varit den hetaste spelaren, menar IFK-tränaren.

Trots att anfallsspelet inte fungerade något vidare mot Sylvia, anfallen var för korta och avsluten för få eller förhastade har ingen särskild vikt lagts vid sådan träning i veckan.

– Tills vidare kommer jag att blanda och ge när det gäller träningarna för att det ska fungera över hela planen. Det gäller att ha lite tålamod, men det är klart ser jag samma tendens match ut och match in kan det bli tal om att träna extra på anfallsspelet.

IFK MALMÖ (4-4-2)

Mattias Filipanics

Anders Jemail
Martin Alm
Marcus Jönsson
Glenn Holgersson

Johan Åkesson
Jonas Danielsson
Pontus Andersson
Dan Ingvarsson

Magnus Eriksson
Jörgen Svensson

Avbytare

Fredrik Jönsson
Ivan Milosevic
Martin Abrahamsson
Niclas Öberg
Andreas Engler-Ludviksson (målvakt)