Tredje gången gillt för "di gule"

Noll poäng och noll mål i de två första Superettanmatcherna mot Hisingelaget. Men i tredje försöket lyckades IFK Malmö klippa BK Häcken, på bortaplan dessutom. Andra raka segern i årets Superetta med 1-0 och ett stabilt spel rakt igenom banan som lovar gott inför fortsättningen.

– Jag är mycket nöjd med hur vi genomförde matchen, strålade IFK Malmös tränare Patrik Johansson. Att vi vann var kanske inte rättvist, men matchbilden var den förväntade och vi spelade som vi skulle.

Det var nämligen Häcken som förde stora delar av matchen. Bollinnehavet var stort, men mer än ett fåtal chanser som kunde störa det som brukligt säkra IFK-försvaret lyckades man inte skapa.

Matchens enda mål kom också som en fullständig kalldusch för Häcken. Efter att ha inlett i ett högt tempo och skapat en handfull småfarliga chanser framåt kom IFK Malmö i en farlig kontring där Häcken-försvaret fullständigt missbedömde situationen.

Redan vid mittplan tog Johan Åkesson bollen, drev upp den tio meter innan han skickade den vidare till Magnus Eriksson som med en träff på baksidan av låret grundlurade Häcken-målvakten Christoffer Källqvist.

– Väldigt olyckligt att Christoffer och Ivico (Skiljo) skulle missförstå situationen på det viset. Före målet hade vi en tre-fyra chanser som mycket väl kunde blivit mål, men därefter kom spelet lite i stå och vi tappade mer och mer tålamod i avsluten, förklarade Häcken-tränaren Jörgen Lennartsson.

Målet var det andra för IFK Malmö i årets serie och även det andra från Magnus Eriksson, som nu närmar sig 100 mål i den gula tröjan. Måndagens mål var det 98:e.

– Det är kul att det går bra för mig, visst, men det viktigaste är att laget grejar tre pinnar, sade Magnus Eriksson osjälviskt.

Målvakten Mattias Filipanics höll nollan för andra matchen i rad och var återigen enav de stora segerorganisatörerna. I sin tredje seriematch (spelade även sista matchen förra året) för "di gule" erhöll han även priset som matchens lirare för tredje gången.

– Filipanics har vuxit enormt det sista året. Även om han än så länge är lite orutinerad i de här sammanhangen har han på allvar visat att han hör hemma i Superettan, berömde IFK-tränaren Patrik Johansson sin adept.

En som gjorde seriedebut i IFK Malmö var mittbacken Ivan Milosevic. Han kom in i den 81:e minuten och hann bland annat med att kruta i väg ett skott på mål från 45 meter.

– Detta var verkligen efterlängtat. Jag har inte spelat någon riktig match på sex månader, men det gick väl helt okej, tyckte Ivan Milosevic.

Närmast väntar en ny svår bortamatch för Malmökamraterna i form av Kalmar FF på Fredriksskans. Kalmar tog på annandag påsk första segern genom att slå IFK:s premiärmotståndare IF Sylvia med 1-0.

Hometeam: BK HÄCKEN
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 0-1
Scorefull: 0-1
Arena: Rambergsvallen
Crowd: 1028
Referee: Per-Anders Andersson, Halmstad, Lars-Göran Johansson, Älmhult, Marie-Louise Svanström, Trollhättan
Goal: 0-1 (18) Magnus Eriksson
Homewarning: Eirik Dybendal, Rickard Kapella-Karlsson
Home sent of: –
Homempv: Jimmy Dixon
Awaympv: Mattias Filipanics
Hometeam Squad: Christoffer Källqvist

Marcus Jarlegren
Ivica Skiljo
Jimmy Dixon
Daniel Forsell

Dulee Johnsson
Jonas Pelgander
Eirik Dybendal
Tobias Hysén

Peter Vougt
Dioh Williams
Hometeam Sub: Rickard Kapella-Karlsson (Jonas Pelgander 60)
Johan Patriksson (Eirik Dybendal 61)
Tuomas Uusimäki (Tobias Hysén 79)
Ulf Hollsten
Magnus Jonsson (målvakt)
Awayteam Squad: Mattias Filipanics

Anders Jemail
Martin Alm
Marcus Jönsson
Glenn Holgersson

Johan Åkesson
Jonas Danielsson
Pontus Andersson
Dan Ingvarsson

Magnus Eriksson
Jörgen Svensson
Awayteam Sub: Fredrik Jönsson (Martin Alm 52)
Martin Abrahamsson (Johan Åkesson 64)
Ivan Milosevic (Dan Ingvarsson 81)
Wissam Barjawi
Andreas Engler-Ludviksson (målvakt)