IFK MALMÖ EN SEGER FRÅN ELITSERIEN

Med tre sekunder kvar av matchen smällde Paul Übelacker in 27-26 (11-10) med en rungande kanon i bortre krysset. Målet gav IFK Malmö segern i den så oerhört viktiga första direkt-offmatchen om en plats i elitserien nästa säsong.

Resultatet kändes välförtjänt då "di gule" fört matchen målmässigt i princip tiden och Wasaiterna endast var i ledning med 16-15 en bit in i andra halvlek.

IFK Malmö började matchen lysande och det visade sig att farhågorna om att det långa uppehållet skulle påverka tempot kom helt på skam. IFK kopplade direkt grepp på gästerna från Angered och ryckte åt sig en tremålsledning.

Wasaiterna hade ett bra vapen i samspelet mellan Robert Goude och Johan Andreasson som vållade IFK-försvaret bekymmer hela tiden. Wasaiterna kröp allt närmare och hade efter ungefär tjugo minuter gjort matchen helt jämn.

Tomas Drivstedt i IFK-målet som börjat matchen charmant började mattas trots detta kunde IFK koppla ett nytt grepp och gå till halvtidsvila med ett mål upp.

Andra halvlek var ett enda långt ställningskrig fram tills Wasaiterna tog ledningen för första gången i matchen. IFK gjorde då ett målvaktsbyte och kastade in Patrik Åswärd i mål.

Perioden som följde var återigen IFK:s som än en gång kopplade grepp och fixade till en ledning på tre mål.

Med ungefär åtta-nio minuter kvar hade IFK utmärkta tillfällen att punktera tillställningen men denna typ av kvalmatcher ska tydligen avgöras först i slutsekunderna. Olyckliga IFK-utvisningar gav Wasaiterna en ny chans och man tog den.

Med 70 sekunder kvar gjorde Magnus Nilsson 26-25 på straff. I anfallet efter med 35 sekunder kvar fick Wasaiterna straff och utjämnade säkert.

IFK gick till anfall och dödade effektivt de första tjugo sekunderna innan Paul Übelacker i ett trängt läge skickade in segerbollen och slutsignalen ljöd.

Som sagt en viktig seger. IFK gjorde trots vinsten ingen kanonmatch man samtliga spelare stod för en fullt godkänd insats.

Tungan på vågen får man nog säga vara IFK:s spel en man mindre på banan och då både framåt och bakåt. Helt klart IFK:s bästa insats i den här typen av spel denna säsong vilket var viktigt då man drabbades av många utvisningar.

Nu väntar returmatch i Angered på torsdag och för IFK Malmös måste det kännas oerhört skönt med att ha vunnit den viktiga första matchen.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: –
Awayteam: GIK WASAITERNA
Awayteam form: –
Scorehalf: 11-10
Scorefull: 27-26
Arena: Baltiska Hallen
Crowd: 802
Referee: Stefan Silfverberg, Hjärup, Jonas Jonsson, Lund
Goal: –
Homewarning: Daniel Thysell 2, Bastian Andersson, Fredrik Nilsson, Paul Übelacker, Pär Winkvist
Home sent of: –
Homempv: Magnus Nilsson
Awaympv: Johan Andreasson
Hometeam Squad: Tomas Drivstedt
Magnus Winkvist
Patrik Åswärd

Magnus Nilsson
Marius Vargalui
Jimmy Nordström
Paul Übelacker
Daniel Hedlund
Daniel Thysell
Pär Winkvist
Bastian Andersson
Rickard Roos
Fredrik Nilsson
Hometeam Sub: Magnus Nilsson 10 (3)
Paul Übelacker 5
Marius Vargalui 4 (1)
Bastian Andersson 3
Daniel Thysell 2
Fredrik Nilsson 2
Jimmy Nordström
Awayteam Squad: Magnus Ellington
Jesper Andersson

Gudfinnur Kristmansson
Johan Andreasson
Robert Goude
Hamed Khazrai
Niklas Janlén
Anders Willram
Payam Hatami
Mattias Liifw
Patrick Rodzewicz
David da Cruz
Abdel Alikhan
Robert Fasnacht
Awayteam Sub: Robert Goude 9 (5)
Johan Andreasson 5
Gudfinnur Kristmansson 3
Niklas Janlén 3
Patrick Rodzewicz 3
Hamed Khazrai 2
Anders Willram