P87 utslaget i DM

Med tio spelare på planen i i 55 minuter lyckades IFK Malmös P87 inte ta sig vidare från andra omgången i DM. Trots massivt spelövertag i den andra halvleken vann Trelleborgs FF matchen med 2-1.

Redan efter 25 minuter i den första halvleken fick Matko Scapec-Kukina sitt andra kort för dagen och fick därför lämna planen. TFF som dominerat något i den första halvleken till stor del på grund av vinden kunde gå till pausvila med 2-0.

– Hade vi varit elva spelare hela matchen hade vi vunnit med mycket, det är bara att se på spelet i den andra halvleken som jag är mycket nöjd med, kommenterade IFK Malmös P87-tränare Kenneth Folkesson.

Trots en man kort tog bortalaget över fullständigt i den andra halvleken. Visst hade man hjälp av medvind precis som Trelleborg hade i den första halvleken, men spelövertag var betydligt större än vad hemmalaget hade haft.

Fyra minuter in på halvleken slog Lirim Sali efter ett snyggt uppspel ett inlägg från vänsterkanten in till Paul Havn som bara hade att sätta skallen på bollen till 1-2. Närmare än så kom man dock inte, även om chanser knappast saknades.

– Paul hade ett par giftiga nickar till och vi hade även några skott, men TFF hade en riktigt bra målvakt, som vanligt måste jag säga. Synd att vi hade lite problem med att vårda bollen och slog för svåra passningar i vinden, annars hade det kanske gått vägen ändå.

Målskytten Paul Havn kämpade och slet ordentligt i anfallet. Där bak agerade mittbacken Nick Holk lugnt och säkert.

Trelleborgs FF – IFK Malmö 2-1 (2-0)

Arena: Vångavallen
Domare: Toni Lazarevski, Trelleborg
Mål: 2-1 (44) Paul Havn
Varningar: Matko Scapec-Kukina 2, Blerim Mullici, Hajriz Maloki (IFK)
Utvisningar: Matko Scapec-Kukina (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Philip Esbjörnsson

Darjan Maletic
Nick Holk
Hajriz Maloki
Lirim Sali

Armend Kryeziv
Ahmed Tamim
Paul Havn
Blerim Mullici

Mohammed Al-Heich
Matko Scapec-Kukina

Avbytare

Ali Jasim
Carl Holm
Edgardo Menjivar
Nezir Mehmeti (målvakt)