P87 besegrade MFF

IFK Malmös P87 tog en gruvlig revansch på sig själva efter den snöpliga förlusten i premiären av Pojkallsvenskan Södra Götaland mot Lunds BK genom att besegra ärkerivalen Malmö FF med 3-1.

– Var lite orolig för denna matchen att vi toppat formen lite fel eftersom vi inte spelat så bra på sistone som vi gjorde i träningsmatcherna, men av detta syntes inget och vi gjorde en helt enastående match, kommenterade IFK Malmös P87-tränare Kenneth Folkesson.

Malmö FF startade i ett rasande tempo, men det var IFK Malmö som lite turligt tog ledningen efter sex minuter genom Blerim Mullici. Därefter spelade "di gule" väldigt disciplinerat hela första halvlek och hade tre klara frilägen att öka på ledningen.

– Vi har haft stora problem med vårt djupledsspel den senaste tiden, men denna gång fungerade det utmärkt, synd bara att vi inte kunde visa upp lite mer kyla i avsluten bara.

Det skulle dröja till den 75:e minuten innan IFK utökade ledningen. Paul Havn, som hade börjat på innermittfältet, men fått flytta upp i anfallet, fick en djupledspassning och helt fri med målvakten avslutade han kallt med att sätta bollen i nät. Minuten senare gjorde han också 3-0 på ett likadant sätt.

– Paul är egentligen anfallare, men vi behövde en targetplayer på mittfältet. Dock fick vi problem i avsluten därför fick Paul flytta upp efter ett tag och Cliff ta hans plats på mittfältet, vilket också fungerade bra.

Matchens lirare var Blerim Mullici. Han styrde och ställde på mittfältet och gav massor av djupledsbollar för anfallarna att jobba på.

– Hans bästa match sedan jag kom till klubben. Tidigare har han alltid satsat mest på det offensiva men för en gångs skull var han lysande på båda hållen, ett riktigt tvåvägsarbete, berömde Kenneth Folkesson.

Malmö FF – IFK Malmö 1-3 (0-1)

Arena: Malmö Stadion, plan 5
Domare: Glenn Larsson, Malmö, Martin Hemström, Vellinge, Goce Drijovski, Trelleborg
Mål: 0-1 (6) Blerim Mullici, 0-2 (75) Paul Havn, 0-3 (76) Paul Havn
Varningar: Paul Havn (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Nezir Mehmeti

Ali Jasim
Nick Holk
Hajriz Maloki
Darjan Maletic

Matko Scapec-Kukina
Paul Havn
Ahmed Tamim
Blerim Mullici

Mohammed Al-Heich
Migjen Shaqiri

Avbytare

Armend Kryeziv
Cliff Berger
Edgardo Menjivar
Philip Esbjörnsson (målvakt)