IFK Göteborg nästa motstånd för "di gule" i cupen

Det blev allsvenskt motstånd för IFK Malmö i form av IFK Göteborg när Svenska Cupens tredje omgång lottades på tisdagen. Ekonomiskt sett blir det dock ingen höjdare eftersom matchen spelas på bortaplan.

– Vi hade blivit väldigt glada om vi hade fått en hemmamatch där vi hade kunnat dra in lite pengar, så visst var det lite dumt att få en bortamatch, kommenterar IFK Malmös tränare Patrik Johansson till ifkmalmo.com.

När det gäller den sportsliga utmaningen är dock IFK Malmö fullt nöjda, även om det såklart kunde blivit enklare motstånd. Göteborg på Gamla Ullevi tillhör nämligen inte den enklaste av uppgifter.

– Det är alltid inspirerande att möta ett allsvenskt lag och jag tror nog att vi har en rimlig chans. Vi höjer oss alltid mot bättre motstånd och vill man gå långt i cupen måste man klara av att möta och slå ut ett allsvenskt lag någon gång.

Hela lottningen

Östers IF – Västerås SK, Gefle IF – Djurgårdens IF, IFK Luleå – Malmö FF, Ljungby IF – IF Elfsborg, Degerfors IF – Örebro SK, GAIS – Kalmar FF, Myresjö IF – Assyriska Föreningen, Enköpings SK – Halmstads BK, Örgryte IS – Helsingborgs IF, GIF Sundsvall – Hammarby IF, Rynninge IK – Skärhamns IK, IFK Norrköping – IF Brommapojkarna, IFK Göteborg – IFK Malmö, Qviding FIF – Trelleborgs FF, Väsby IK/Åtvidabergs FF – Café Opera, Carlstad United BK/AIK – BK Häcken

FOTNOT. Matcherna ska spelas senast Kristi Himmelsfärdsdag, torsdagen den 29 maj.