IFK-Mattsson borta längre än befarat

IFK Malmös fingerskadade målvakt Kenneth Mattsson fick ett tråkigt besked när han läkarundersöktes på tisdagen, exakt sex veckor efter olyckan i en träningsmatch.

– Jag blir borta lite längre än beräknat, det kommer ta sex veckor till innan jag kan träna som vanligt och minst åtta veckor innan jag är i spel igen, berättar en nedstämd men förhoppningsfull Kenneth Mattsson till ifkmalmo.com.

Det var i träningsmatchen mot IFK Hässleholm i slutet av mars som han skadade sig. Kenneth Mattsson blev knuffad i en duell efter hörna och när han skulle fånga bollen fick han en spark på fingret.

– Fingret har dock läkt bra och jag kommer att få tillbaka så gott som all rörlighet i fingret, men läketiden tar lite längre tid däremot. Hade jag börjat träna som det var tänkt hade risken varit stor att jag hade slagit upp skadan igen.

Träningsmässigt har det faktiskt heller inte varit helt stopp för IFK-målvakten som var en av Superettans bästa målvakter förra året.

– Jag har hållit igång konditionsmässigt och lite styrkemässigt i en månad. Där är jag hyfsat med, det är bara själva målvakts- och fotbollsbiten jag inte kan utföra.