Brommapojkarna ska få anfallsspelet att lossna

IF Brommapojkarna är liksom IFK Malmö ett lag som är väldigt målsnåla både framåt och bakåt. Tre mål har det blivit framåt och fyra mål bakåt. Därför hoppas man på att anfallsspelet ska lossna i helgens match.

– Vi har skapat en hel del målchanser, men haft svårt att göra mål på dem, vilket visserligen inte är lätt när man möter sådana lag som Sylvia senast som hade ett femmannamittfält och inte ville bjuda på några ytor, kommenterar Brommapojkarnas tränare Benny Persson till ifkmalmo.com.

Matchen mot Sylvia som dessförinnan hade 0-7 på tre omgångar slutade föga imponerande 1-1. Totalt har Stockholmslaget sex poäng på fyra omgångar, en mindre än lördagens motståndare.

– De spelade väldigt lurigt och det var inte alls lätt att få hål på dem, men Sylvia kommer få stora problem i år om de fortsätter att spela på det viset. Men totalt sett måste vi vara nöjda med inledningen, menar BP-tränaren.

Till matchen mot IFK Malmö blir det en väntad startelva förutom att anfallaren Jerry Månsson inte finns med från start.

– Han var inte med mot Sylvia heller eftersom han har haft lite problem med en ljumske. Det var meningen att han skulle testa i B-laget, men en tenta förhindrade honom därför får han också börja på bänken mot "di gule".

IF BROMMAPOJKARNA (4-3-3)

Kristoffer Björklund

Jon Persson
Nicklas Carlsson
Pontus Segerström
Mattias Lundström

Andreas Bild
Göran Lundqvist
Mattias Johansson

Einar Brekkan
Olof Guterstam
Michael Allyn

Avbytare

Jerry Månsson
Johnny Gustafsson
Martin Ekström
Mikael Nordh
Niklas Westberg-Andersson (målvakt)