Sent mål fällde Tipselit

På matchens sista spark förlorade IFK Malmös Tipselit lördagens bortamatch i Juniorallsvenskan Södra Götaland mot IFK Hässleholm som därmed kunde vinna med 2-1.

– Vi gjorde en jättematch i 90 minuter och så fick vi det här baklängesmålet, det känns jävligt tungt, sade IFK Malmös Tipselittränare Mikael Svensson.

Det var en match som borde slutat oavgjort. Spelmässigt var det ganska jämnt fördelat och även chansmässigt.

Hässleholm tog ledningen ganska tidigt i matchen. Man fick sedan en gyllene chans att öka på denna när domaren blåste straff efter att Zoran Jovanovic hakat en motståndare innanför straffområdet.

Zoran Jovanovic fick också sitt andra gula kort och åkte ut. Straffen räddade dock målvakten Adnan Zukancic säkert och Migjen Shaqiri kunde istället gå upp och kvittera med några minuter kvar. Men det skulle bli ett mål till för Hässleholm på matchens sista spark.

– Kvitteringen var rättvis efter att vi tryckt på hela andra halvlek. Att de sedan gick upp och gjorde 2-1 var helt klart ett bakslag, oavgjort hade varit mest rättvist, förklarade IFK-tränaren.

Bäst i IFK Malmö var målvakten Adnan Zukancic som förutom straffräddningen stod för ett flertal högklassiga räddningar. Även Ali Jasim och Matko Scapec-Kukina förtjänar extra beröm.

– Men annars var det en laginsats, killarna ska ha beröm för att de visade moral trots att de låg under i princip hela matchen. Det är en styrka i detta laget att vi aldrig ger upp.

Mohammed Faour som fick åka ambulans till sjukhuset efter DM-matchen mot Flagg i onsdags råkade ut för en spricka i näsbenet och beräknas vara tillbaka i träning i början av nästa vecka.

IFK Hässleholm – IFK Malmö 2-1 (1-0)

Arena: Österås IP
Mål: 1-1 Migjen Shaqiri
Varningar: Zoran Jovanovic 2, Matko Scapec-Kukina (IFK)
Utvisningar: Zoran Jovanovic (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Adnan Zukancic

Ali Jasim
Carl Holm
Valon Muslijaj
Ali Alamiri

Iboy Zenghore
Zoran Jovanovic
Migjen Shaqiri
Azeem Razwan

Shaban Sadiku
Nana Piesie

Avbytare

Ahmed Abed el Karim
Matko Scapec-Kukina
Richard Adamczyk
Nick Holk
Philip Esbjörnsson (målvakt)