Straffar tog P87 vidare i MM

IFK Malmös P87 är vidare i Malmömästerskapet efter att ha besegrat Malmö FF med 5-4 efter straffar. Men man borde avgjort långt tidigare, 1-1 efter full tid var inte särskilt talande för matchen

– Vi var det klart bästa laget, men hade svårt att utnyttja våra målchanser. Dock skulle aldrig MFF ha fått gjort något mål, chansen de nätade på var den enda som de hade i andra halvlek, kommenterade IFK Malmös P87-tränare Kenneth Folkesson.

"Di gule" stod ändå för en av sina bästa matcher för året. Framförallt i den första halvleken spelade man disciplinerat och rullade bollen bra inom laget, dominansen var stor även om målen uteblev.

– Vårt djupledsspel kom inte alls upp i några bra nivå till stor del beroende på att vi hade ett anfallspar som inte alls spelat tillsammans tidigare. De hade lite svårt att hitta sina positioner och blev därmed lite uddlösa framåt.

Toppar i IFK Malmö var mittbacken Nick Holk som stod för en nästintill felfri insats, Paul Havn som skapade en hel del målchanser i första, men kom bort lite i andra halvlek samt Blerim Mullici med sina två mål.

IFK Malmö – Malmö FF 5-4 (0-0)

Arena: Malmö Stadion, plan 7
Mål: 1-0 (50) Blerim Mullici
Straffmål: 2-1 Blerim Mullici, 3-2 Ali Jasim, 4-3 Paul Havn, 5-4 Ahmed Tamim
Varningar: Blerim Mullici (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Philip Esbjörnsson

Ali Jasim
Nick Holk
Hajriz Maloki
Lirim Sali

Matko Scapec-Kukina
Ahmed Tamim
Carl Holm
Blerim Mullici

Jeton Krasniqi
Paul Havn

Avbytare

Armend Kryeziv
Edgardo Menjivar
Enis Bakija
Yassine Soumah
Nezir Mehmeti (målvakt)