På tråden: Eric Fischbein, Trelleborgs FF

Efter fem år i IFK Malmö kände mittfältsmotorn Eric Fischbein att det var dags för ett klubbyte. Det blev seriekollegan Trelleborgs FF och succé direkt. Ifkmalmo.com ringde upp honom inför lördagens möte med sina forna lagkamrater.

Fem år i IFK har förbytts mot fem månader i TFF. Har du kommit väl tillrätta i din nya klubb?

– Absolut, jag har blivit väl omhändertagen. Organisationen är lite proffsigare och så, laget är lite bättre, det är den största skillnaden mellan klubbarna.

Ni toppar serien såhär långt och det har blivit succé för dig. Är du nöjd?

– Självklart är man nöjd när man leder serien, kan inte klaga på någonting. Jag är också relativt nöjd med egna spelet, men man ska aldrig slå sig till ro, allt kan göras bättre.

Till skillnad från IFK-tiden resulterar ofta dina hörnor i mål eller målchans. Har ni tränat mycket på hörnor i år?

– (Skratt) Inte så jättemycket, har nog att göra med att vi har lite bättre spelare på fasta situationer, de är mer hungriga framför mål och då blir det också fler mål i de lägena.

Möte, med dina gamla kompisar i IFK Malmö imorgon. Vad tror du det blir för typ av match?

– Det blir en tillknäppt match, även om jag såklart hoppas på en öppen tillställning, men gör TFF mål blir det en öppen match det kan jag lova.

Till sist, vem vinner?

– Jag tror självklart på oss själva, låt mig sticka ut och säga 3-0, med glimten i ögat för att peppa upp grabbarna i IFK. Trots allt har jag har fortfarande starka känslor kvar för IFK och det ska bli jättekul att möta dem.