Utvisning – men ändå tredje raka för P87

IFK Malmös P87 drabbades av en utvisning på Carl Holm fyra minuter in i den andra halvleken mot Karlskrona AIF. Men trots detta kunde laget vinna med 2-0 och ta sin tredje raka raka seger i Pojkallsvenskan Södra Götaland.

– Riktigt nöjd är vad jag är, hade det inte varit för utvisningen hade siffrorna blivit mycket större, sade IFK Malmös P87-tränare Kenneth Folkesson.

Sju minuter in i matchen gav Enis Bakija IFK ledningen, men trots en massa målchanser skulle det dröja 73 minuter till innan samma person även fastställde slutresultatet till 2-0.

– 4-0 borde vi haft efter första halvlek, vi missade tre solklara frilägen som man bara inte får missa. I andra tappade vi lite av vårt spel på grund av utvisningen, men fortsatte dominera och lät inte Karlskrona skapa en enda farlig målchans.

Tongivande i IFK Malmö var innermittfältaren Ahmed Tamin, mittbackarna Nick Holk och Hajriz Maloki samt anfallaren Enis Bakija som gjorde en riktigt bra första halvlek i idyllen på Skogsvallen, dit matchen hade flyttats på grund av kommunalstrejken.

– Underbart att spela i en liten skogsglänta med en strålande sol. Planen var fantastisk och det kändes som om man var på Wembley, hur idylliskt som helst, menade Folkesson.

Karlskrona AIF – IFK Malmö 0-2 (0-1)

Arena: Skogsvallen
Mål: 0-1 (7) Enis Bakija, 0-2 (80) Enis Bakija
Varningar: Carl Holm 2, Armend Kryeziv, Lirim Sali (IFK)
Utvisningar: Carl Holm (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Nezir Mehmeti

Cliff Berger
Nick Holk
Hajriz Maloki
Lirim Sali

Armend Kryeziv
Ahmed Tamim
Carl Holm
Blerim Mullici

Enis Bakija
Paul Havn

Avbytare

Darjan Maletic
Rogelio Diaz
Yassine Soumah
Philip Esbjörnsson (målvakt)