TFF storfavorit i derbyt

Trelleborgs FF toppar Superettan med 15 poäng och 15-5 i målskillnad efter sex omgångar i Superettan. Enda förlusten kom i förra omgången borta mot Frölunda och det är ett rejält favorittippat TFF som åker till Malmö för derby mot "di gule".

– Men vi har klar respekt för IFK Malmö. Jag är själv gul i hjärtat och vi räknar med en riktigt tuff match där jag tror att det kan bli hucket som stucket om vilket lag som vinner, det är nästan bud på att tippa oavgjort, menar Trelleborgs FF-tränaren Ulf Larsson.

Ulf Larsson började nämligen sin fotbollskarriär hos motståndarna IFK Malmö 1975 där han spelade fram till 79. Åren 1993 till 1995 tränade han dessutom "di gule", förde upp laget till division 2 och var ytterst nära att nå division 1, men man föll 1994 i kvalet mot Norrby.

– En härlig tid! Jag är faktiskt fortfarande VIP-medlem, även om jag inte har fått något inbetalningskort om att förnya avgiften för i år från IFK, vilket jag hoppas att jag får snart, berättar "Uffe" med glimten i ögat.

0-2-förlusten senast mot Frölunda är den enda missräkningen för TFF i årets serie, men faktum är att det mest är förväntade bottenlag som man har mött. Visst är det bra att slå bottenlagen, men man har trots allt inte fått något riktigt styrkebesked ännu.

– Det är sant, motståndet som vi mött än så länge har var väl inte varit det bästa, undantaget Frölunda då senast, men då gjorde vi också en riktigt dålig match.

Efter Frölundamatchen har Trelleborg valt att inte träna gemensamt. Match söndag-onsdag-lördag sätter givetvis sina spår, därför tog man beslutet att träningen skulle vara på egen hand fram till IFK Malmö-matchen.

– Många matcher gör att det tar oerhört på materialet. Vi tog ett gemensamt beslut om detta, vilket killarna uppskattade oerhört.

TRELLEBORGS FF (4-3-3)

Fredrik Persson

Mattias Kronvall
Thomas Magnusson
Peter Abelsson
Patrik Svensson

Jens Sloth
Eric Fischbein
Kenneth Gustavsson

Kristian Haynes
Jonas Nilsson
Mats Lilienberg

Avbytare

Fredrik Nilsson
Johan Laursen
Michael Nilsson
Yousef Fakhro
Björn Levin (målvakt)