Trelleborgs FF toppar Superettan med 15 poÀng och 15-5 i mÄlskillnad efter sex omgÄngar i Superettan. Enda förlusten kom i förra omgÄngen borta mot Frölunda och det Àr ett rejÀlt favorittippat TFF som Äker till Malmö för derby mot "di gule".

– Men vi har klar respekt för IFK Malmö. Jag Ă€r sjĂ€lv gul i hjĂ€rtat och vi rĂ€knar med en riktigt tuff match dĂ€r jag tror att det kan bli hucket som stucket om vilket lag som vinner, det Ă€r nĂ€stan bud pĂ„ att tippa oavgjort, menar Trelleborgs FF-trĂ€naren Ulf Larsson.

Ulf Larsson började nĂ€mligen sin fotbollskarriĂ€r hos motstĂ„ndarna IFK Malmö 1975 dĂ€r han spelade fram till 79. Åren 1993 till 1995 trĂ€nade han dessutom "di gule", förde upp laget till division 2 och var ytterst nĂ€ra att nĂ„ division 1, men man föll 1994 i kvalet mot Norrby.

– En hĂ€rlig tid! Jag Ă€r faktiskt fortfarande VIP-medlem, Ă€ven om jag inte har fĂ„tt nĂ„got inbetalningskort om att förnya avgiften för i Ă„r frĂ„n IFK, vilket jag hoppas att jag fĂ„r snart, berĂ€ttar "Uffe" med glimten i ögat.

0-2-förlusten senast mot Frölunda Àr den enda missrÀkningen för TFF i Ärets serie, men faktum Àr att det mest Àr förvÀntade bottenlag som man har mött. Visst Àr det bra att slÄ bottenlagen, men man har trots allt inte fÄtt nÄgot riktigt styrkebesked Ànnu.

– Det Ă€r sant, motstĂ„ndet som vi mött Ă€n sĂ„ lĂ€nge har var vĂ€l inte varit det bĂ€sta, undantaget Frölunda dĂ„ senast, men dĂ„ gjorde vi ocksĂ„ en riktigt dĂ„lig match.

Efter Frölundamatchen har Trelleborg valt att inte trÀna gemensamt. Match söndag-onsdag-lördag sÀtter givetvis sina spÄr, dÀrför tog man beslutet att trÀningen skulle vara pÄ egen hand fram till IFK Malmö-matchen.

– MĂ„nga matcher gör att det tar oerhört pĂ„ materialet. Vi tog ett gemensamt beslut om detta, vilket killarna uppskattade oerhört.

TRELLEBORGS FF (4-3-3)

Fredrik Persson

Mattias Kronvall
Thomas Magnusson
Peter Abelsson
Patrik Svensson

Jens Sloth
Eric Fischbein
Kenneth Gustavsson

Kristian Haynes
Jonas Nilsson
Mats Lilienberg

Avbytare

Fredrik Nilsson
Johan Laursen
Michael Nilsson
Yousef Fakhro
Björn Levin (mÄlvakt)