Godkänd insats trots förlust för IFK Malmö

IFK Malmö blev utslagna mot IFK Göteborg i Svenska Cupen, matchen slutade 3-2 efter två gula mål av Nikolaj Rasmussen.

IFK Göteborg tog kommandot direkt i matchen och skapade ett hårt tryck mot di gule. Oturligt för IFK Malmö lyckades man även göra ett tidigt ledningsmål, Mamadou "Big Mama" Diallo vände bort Fredrik Jönsson i det gula mittförsvaret och petade enkelt in 1-0.

Efter ledningsmålet reste sig IFK Malmö och flyttade upp spelet. Anfalls- och passningsspelet började fungera och det såg riktigt bra ut för de gula kämparna. Visst derbymatchen mot Örgryte kanske satt kvar i benen på en del av Göteborgs-spelarna men detta skall inte på något sätt förringa den insats som IFK Malmö-spelarna stod för.

I den 36:e matchminuten hängde dock inte IFK:s försvar med riktigt utan Martin Ericsson revs ner inom straffområdet med straff som följd. Tomas Rosenkvist förvaltade denna på ett säkert sätt och ställningen var nu 2-0 till IFK Göteborg. Ett resultat som också stod sig till paus.

Efter en kvart spelad i andra halvlek kom de två forna Kirsebergslirarna Ivan Milosevic och Niclas Öberg in i matchen, Martin Alm och Magnus Eriksson gick ut.

Ytterliggare ett mål för Göteborg var väl inte det som tränare Patrik Johansson direkt önskade sig i detta läge av matchen. Men så blev fallet, Mikael Sandklef avslutade säkert ett vackert anfall och det såg nu dystert ut för IFK Malmö.

Några minuter senare reducerade dock Nikolaj Rasmussen till 3-1 och ett svagt hopp tändes hos de gula supportrarna.

Göteborgsspelarna verkade vilja spela av matchen och hålla bollen inom laget tills domaren blåste för fulltid. Onödigt många passningar ökar risken för misstag.

Så blev också fallet och Nikolaj Rasmussen tog tillvara på ett sådant när han via ett friläge rullade in 3-2. Matchuret stod nu på 90 minuter och tiden var väldigt knapp för "di gule" att kunna åstadkomma en kvittering.

De sista farliga chanserna var inte gula utan blåa och matchen slutade 3-2. En hedervärd insats av IFK Malmö som närmast möter Gefle IF i serien, tar IFK med sig det positiva från cupmatchen kan det bli riktigt trevligt på Vellinge IP på söndag.

Hometeam: IFK GÖTEBORG
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 2-0
Scorefull: 3-2
Arena: Gamla Ullevi
Crowd: 1780
Referee: Jonas Hagberg, Kristinehamn, Leif Lindberg, Kärna, Thomas Löfstrand, Hisings Backa
Goal: 1-0 (12) Mamadou Diallo, 2-0 (37) Tomas Rosenkvist (straff), 3-0 (65) Mikael Sandklef, 3-1 (76) Nikolaj Rasmussen, 3-2 (90) Nikolaj Rasmussen
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: Mamadou Diallo
Awaympv: Nikolaj Rasmussen
Hometeam Squad: Rickard Claesson

Dennis Jonsson
Mikael Antonsson
Magnus Erlingmark
Jimmy Svensson

Jonas Henriksson
Karl Svensson
Tomas Rosenkvist
Mikael Sandklef

Martin Ericsson
Mamadou Diallo
Hometeam Sub: Martin Crossa (Mamadou Diallo 62)
Oscar Wendt (Mikael Sandklef 68)
Hjalmar Jonsson (Dennis Jonsson 81)
Awayteam Squad: Mattias Filipanics

Anders Jemail
Martin Alm
Fredrik Jönsson
Glenn Holgersson

Johan Åkesson
Jonas Danielsson
Marcus Nilsson
Martin Abrahamsson

Nikolaj Rasmussen
Magnus Eriksson
Awayteam Sub: Ivan Milosevic (Martin Alm 60)
Niclas Öberg (Magnus Eriksson 60)
Dan Ingvarsson (Jonas Danielsson 69)
Jörgen Svensson
Andreas Engler-Ludviksson (målvakt)