2-0 blev 2-3 för Tipselit

IFK Malmös Tipselit bjöd på en underbar och fantasifull fotboll första halvtimmen mot Mjällby AIF i Juniorallsvenskan Södra Götaland, vilket resulterade i 2-0-ledning. Men därefter tappade man allt av det som varit bra och tillställningen slutade 2-3.

– Spelar vi kanske årets bästa fotboll i första halvlek och så försvinner allt på detta viset till andra halvlek. Det är svårt att finna ord för min besvikelse, kommenterade IFK Malmös Tipselittränare Mikael Svensson.

Den fotboll som "di gule" visade prov på inledningsvis var minst sagt lovande för framtiden. Ett spel med ett eller två tillslag, ett varierat anfallsspel med en smula fantasi och en stabil defensiv som kan få många lag på fall i framtiden.

– Jag stod och njöt, sådan fin fotboll är det inte ofta man får se, det är bara att beklaga de som inte var på plats, inflikade Svensson.

Tio minuter in i matchen gav också Migjen Shaqiri hemmalaget ledningen och fem minuter senare ökade han på till 2-0. Chansen till ett äkta hattrick fanns flera gånger, den bästa efter 26 minuter då IFK tilldömdes straff som dock Mjällby-målvakten räddade.

Straffräddningen samt Mjällbys reducering fyra minuter före paus skulle bli något av matchens vändning. Mjällby fick blodad tand samtidigt som IFK Malmö blev något ängsliga i sitt spel och verkade en aning trötta.

– Förstår inte vad som hände, men det är i alla fall något som vi får ta och snacka igenom tillsammans, så får det definitivt inte gå till.

Andra halvlek blev en lång kamp för Mjällby som jagade fler mål. Det skulle dock dröja till den 87:e minuten innan det var utjämnat och en minut in på stopptid kom också segermålet.

– Det känns som om vi blev bestulna på segern, men samtidigt får vi skylla oss själva som inte kunde sätta spiken i kistan och stå upp tillräckligt bra på slutet, menade IFK-tränaren.

– Spelet i första halvlek får vi i alla fall ta med oss till fortsättningen, kan vi bara bibehålla det lite längre i matcherna ser framtiden väldigt ljus ut.

IFK Malmö – Mjällby AIF 2-3 (2-1)

Arena: Malmö Stadion, plan 2
Mål: 1-0 (10) Migjen Shaqiri, 2-0 (15) Migjen Shaqiri
Varningar: Azeem Razwan, Carl Holm (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Andreas Engler-Ludviksson

Ali Jasim
Mohammed Faour
Valon Muslijaj
Himan Shaker

Azeem Razwan
Fatos Queriqi
Tobias Kristensson
Ali Alamiri

Nana Piesie
Migjen Shaqiri

Avbytare

Carl Holm (Mohammed Faour 53)
Ahmed Abed el Karim (Nana Piesie 59)
Haris Xhemajli (Migjen Shaqiri 66)
Richard Adamczyk
Adnan Zukancic (målvakt)