P87 till MM-semifinal

En dramatisk straffsparkstävling behövdes för att serieledarna i Pojkallsvenskan Södra Götaland, IFK Malmös P87 skulle ta sig till semifinal i MM-fotbollen. Först efter fjortonde straffen kunde "di gules" spelare jubla efter att ha slagit ut Kvarnby IK med 7-6.

– Underbart skönt att det gick vägen till slut. Straffar är alltid lite av ett lotteri och det är de som har den bästa kylan för dagen som vinner och det hade vi denna gången, kommenterade IFK Malmös P87-tränare Kenneth Folkesson.

Men det var långt ifrån självklart att segern skulle hamna hos de gulklädda. Efter att Ali Jasim (för övrigt enda IFK-målskytt under ordinarie matchtid) missat första straffen, satte Kvarnby alla sina tills det var dags för sista Kvarnby-straffen av de fem första.

IFK-målvakten Nezir Mehmeti som inte ens varit i närheten av att ta någon av de andra straffarna agerade lugnt och med en svettig enhandsräddning tippade han det centralt placerade skottet över målet. Nick Holk räddade sedan en andra straffomgång genom att göra 5-5.

Båda lagen satte säkert sin första straff. Men när det var dags för straff nummer 13 steg Nezir Mehmeti fram igen med en fotparad och det blev för första gången fördel IFK under straffarna.

Migjen Shaqiri var olyckskorp med en missade straff i Tipselits förlustmatch mot Mjällby på torsdagen. Dock skulle det inte visa sig ha någon betydelse längre för Migjen som nu hur sansat som helst gick fram och lade straffen i nät.

– Det hade varit för retsamt om vi inte hade klarat av det. Vi gjorde en helt okej första halvlek på en urusel plan och borde avgjort redan då. Visserligen kom Kvarnby igen i andra, men de skapade bara ett par halvchanser och vilket skitmål de fick, menade Folkesson.

Den svårspelade planen gjorde att det inte precis kunde bjudas på något direkt skönlir, utan det var mer "jävlar anaman" som fick känneteckna matchen.

Bäst i ett gediget IFK-lag var stabile mittbacken Nick Holk, samt målvakten Nezir Mehmeti, som stod för ett antal räddningar ur den högre skolan

I semifinalen möter IFK Malmö segraren mellan BK Olympic och Malmö Anadolu BI.

Kvarnby IK – IFK Malmö 6-7 (1-1, 0-1)

Arena: Bulltoftafältet
Mål: 0-1 (10) Ali Jasim
Straffmål: 3-2 Migjen Shaqiri, 4-3 Blerim Mullici, 5-4 Edgardo Menjivar, 5-5 Nick Holk, 6-6 Blerim Mullici, 6-7 Migjen Shaqiri
Varningar: Ali Jasim (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Nezir Mehmeti

Ali Jasim
Nick Holk
Hajriz Maloki
Lirim Sali

Yassine Soumah
Blerim Mullici
Mohammed Al-Heich
Edgardo Menjivar

Jeton Krasniqi
Migjen Shaqiri

Avbytare

Carl Holm
Cliff Berger
Darjan Maletic
Paul Havn
Philip Esbjörnsson (målvakt)