P87-2 vände och vann efter Havns hattrick

IFK Malmös P87-2 låg under med 1-3 efter 63 minuter mot IF Lödde i sydvästra P16-serien, men tre snabba mål av Paul Havn gjorde att "di gule" kunde vinna med 4-3.

Kenneth Folkesson, tränare för IFK Malmös P87:

De 25 första minuterna i matchen spelade båda lagen bländande fotboll med ett väldigt bra passningsspel och det skapades chanser åt båda hållen.

Efter vårt ledningsmål slog vi dock av på takten och killarna verkade tro att segern var säkrad men skam den som ger sig. Lödde gjorde tre snabba mål och helt plötsligt var det vi som fick kämpa ur underläge.

I paus tog jag ett snack med killarna och förklarade att vi inte kunde spela så tafatt om vi gjorde om vi skulle vända och vinna matchen.

När andra halvlek började kom vi ut som ett nytt lag igen och även om målen dröjde så var det fina spelet som vi presterade inledningsvis i första tillbaka igen.

63 minuter in i matchen började så Pauls show. Han gjorde 2-3, 3-3, 4-3 och var till och med nära att göra 5-3 innan matchen var över.

4-3-målet var resultatet av ett strålande forwardsarbete där Yassine arbetade bort deras försvarare, vilket gav en lucka till Paul som kunde komma runt och slå bollen i nät.

Jag tycker att Paul gjorde en enastående andra halvlek, kan han bara försöka vara lite jämnare och inte så himla ojämn så ser det riktigt lovande ut för hans vidkommande.

I övrigt gjorde Nikica en väldigt bra match i backlinjen och Yassine arbetade på bra där framme.

IFK Malmö – IF Lödde 4-3 (1-3)

Arena: Malmö Stadion, plan 7
Domare: Ihab Daabas, Malmö
Mål: 1-0 (22) Yassine Soumah, 2-3 (63) Paul Havn, 3-3 (73) Paul Havn, 4-3 (80) Paul Havn
Varningar: Nikica Lukic (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Nezir Mehmeti

Darjan Maletic
Nikica Lukic
Juan-José Cruz Jarlhov
Tawfiq Shams

Ymridin Gashi
Cliff Berger
Rogelio Diaz
Dalibor Raijc

Yassine Soumah
Paul Havn

Avbytare

Aydin Ghadimi
Omar El-Heich
Samy Mazari