Uppåt i IFK Malmö

Nio gjorda och åtta insläppta mål av IFK Malmö på de tre senaste matcherna är inget som precis får folk att hurra. Men förra omgångens 4-2-seger hemma mot Gefle visar ändå att formkurvan pekar uppåt. På måndagen väntar en tuff bortamatch mot Västerås SK.

– Vi har tagit med oss allt det positiva från Geflematchen i veckan och försökt fixa till det som trots allt var negativt, de två insläppta målen. Jag tror på en rolig och öppen match mot Västerås, kommenterar IFK Malmös tränare Patrik Johansson till ifkmalmo.com.

– Kan vi bibehålla kreativiteten och aggressiviteten i vårt spel samt fortsätta att vara någorlunda effektiva framåt ska vi nog kunna ta vår andra raka seger. Det känns som vi är riktigt på gång och självförtroendet är på väg upp igen.

För att det ska bli en lika trevlig match krävs det dock att ersättarna tar sitt ansvar likt de som fick chansen mot Gefle, Niclas Öberg och Dan Ingvarsson, gjorde. Nikolaj Rasmussen och Marcus Nilsson är åter mot VSK, medan i sin tur Martin Alm och Jonas Danielsson är avstängda.

– Tråkigt att vi inte kan lära oss att inte dra på oss så himla mycket kort, men nu får vi i alla fall chansen att lufta hela materialet om vi ska se något positivt med det hela, ersättarna har ju dessutom visat att startelvan inte är så självskriven ändå.

Att Nikolaj Rasmussen är tillbaka innebär också att Magnus Eriksson för första gången i år får finna sig att börja på bänken. Magnus Eriksson har faktiskt inte gjort ett enda mål sedan den lysande inledningen med matchavgörande i de två första omgångarna.

– Det kanske är dags för något nytt. Nikolaj gjorde dessutom två mål i cupmatchen mot Göteborg och jag bedömer han och Niclas som de två hetaste anfallarna för tillfället. Men Magnus har varit långt ifrån dålig, dock har han måltorka för tillfället.

Martin Abrahamsson har pollenallergi och har haft några tuffa veckor där han inte kunnat gå riktigt för fullt. Därför har han heller inte orkat några hela matcher och Jörgen Svensson har kommit in istället. I måndagens match startar Jörgen.

– Abrahamsson tog en spruta i veckan och är på bättringsvägen. Han hade nog kunnat börja även mot Västerås, men Jörgen har gjort några pigga inhopp på sistone med bland annat ett mål mot Forward och därför tycker jag att han ska få chansen.

När det gäller de skadade spelarna börjar det ljusna. Kenneth Mattsson körde på lördagen sin första målvaktsträning. För Pontus Andersson och Wissam Barjawi väntar test under den närmaste veckan.

– Kenneth är riktigt på gång, men börjar nog inte spela förrän efter uppehållet, förklarar Patrik Johansson.

IFK MALMÖ (4-4-2)

Mattias Filipanics

Anders Jemail
Ivan Milosevic
Fredrik Jönsson
Glenn Holgersson

Johan Åkesson
Dan Ingvarsson
Marcus Nilsson
Jörgen Svensson

Nikolaj Rasmussen
Niclas Öberg

Avbytare

Luan Topalli
Magnus Eriksson
Marcus Svensson
Martin Abrahamsson
Andreas Engler-Ludviksson (målvakt)