Två utvisningar blev för mycket för Tipselit

Fatos Queriqi och Zoran Jovanovic snackade till sig utvisning tidigt i den andra halvleken. Kanske inte så konstigt då att IFK Malmö förlorade mot Kristianstads FF med 0-3 i Juniorallsvenskan Södra Götaland.

– Tråkigt att två spelare ska gå och förstöra för resten av laget, det är både onödigt och sorgligt, kommenterade IFK Malmös Tipselittränare Mikael Svensson.

Det var IFK Malmö som började bäst spelmässigt men det gäller att utnyttja sina målchanser och det gjorde Kristianstad. 2-0 som det stod till KFF efter tio minuter var inte alls rättvist. När de sedan ökade på till 3-0 några minuter in i andra var matchen körd.

– Hade vi satt i alla fall några av våra fem frilägen hade vi lett i halvtid, dessutom var deras mål halvdana, betonade IFK-tränaren. Dock ska de som var kvar på banan ha en stor eloge för att de aldrig slutade kämpa trots att vi var två man kort.

Trots tre insläppta mål gjorde Andreas Engler-Ludviksson en riktig bra match i IFK Malmös mål. Tobias Kristensson stod också för en uppoffrande insats på innermittfältet och var en bidragande orsak till att man lyckades hålla spelet uppe.

Kristianstads FF – IFK Malmö 3-0 (2-0)

Arena: Kristianstads IP, A-plan
Mål:
Varningar: Fatos Queriqi 2, Zoran Jovanovic 2 (IFK)
Utvisningar: Fatos Queriqi, Zoran Jovanovic (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Andreas Engler-Ludviksson

Ali Jasim
Mohammed Faour
Valon Muslijaj
Himan Shaker

Aziz Husseini
Tobias Kristensson
Fatos Queriqi
Azeem Razwan

Zoran Jovanovic
Migjen Shaqiri

Avbytare

Richard Adamczyk (Mohammed Faour 46)
Ali Alamiri (Migjen Shaqiri 46)
Armend Krieziv (Azeem Razwan 60)
Nana Piesie (Aziz Husseini 60)
Philip Esbjörnsson (målvakt)