Falkenberg har börjat komma igång

En näst sista plats i Superettan efter nio omgångar, men två segrar på sistone och ett lyft även spelmässigt. Det handlar om nykomlingen Falkenbergs FF som har allt att vinna i söndagens bortamöte med IFK Malmö.

– Alla lag måste få chans att växa in i Superettankostymen och det tycker jag vi har börjat göra de senaste matcherna, säger Falkenbergstränaren Örjan Glans till ifkmalmo.com.

Första vinsten kom för två omgångar sedan hemma mot Västerås SK med 3-2. Därefter har man följt upp med en poäng borta mot Åtvidaberg och seger senast hemma mot Sylvia.

– Poängen har börjat ramla in nu. Mot Åtvidaberg såg det riktigt bra ut, medan det var lite mer krampaktigt mot Sylvia, men vi vann i alla fall. Slår vi IFK Malmö har vi ett gyllene läge att börja avancera uppåt.

Mot IFK Malmö tvingas man dock klara sig utan Ola Sandqvist som åkte på rött kort senast. Björn Carlsson fick i torsdags en vajer (!) i handen på träningen och tvingas också avstå liksom sedan tidigare långtidsskadade Marcus Persson.

Truppen: Jimmy Sörensen, Tommy Karlsson – Martin Möller, Joachim Andersson, Patrik Lundgren, Magnus Sundqvist, Erik Andersson, Daniel Alexandersson, Lucas Egenwall, Daniel Ivarsson, David Svensson, Jens Gustavsson, Jens Josefsson, Peter Berta, Patrik Larsson, Magnus Wallin