Ingen oro i IFK trots flera avstängningar

Ivan Milosevic, Johan Åkesson och Marcus Nilsson avstängda. Men för den sakens skull är det ingen större oro i IFK Malmö-lägret inför onsdagens bortamatch mot serietvåan Västra Frölunda IF.

– Det ska åter igen bli intressant att se hur ersättarna hanterar situationen, men jag är inte ett dugg orolig, vi har en bred trupp som ska klara av detta, säger IFK Malmös tränare Patrik Johansson till ifkmalmo.com.

– Dessutom har vi en seger i ryggen med endast nio man på banan som betyder väldigt mycket för självförtroendet.

Anders Jemail är tillbaka i backlinjen efter skada vilket innebär att Martin Alm flyttar in på sin ordinarie plats. På mittfältet börjar Nikolaj Rasmussen på högerkanten, medan Martin Abrahamsson tar den andra kanten

Magnus Eriksson gjorde ett piggt inhopp senast och avgjorde matchen genom att först ordna frisparken till 1-1-målet och själv göra segermålet. Efter att ha börjat på bänken i två matcher i rad får han nu åter chansen på topp tillsammans med Niclas Öberg.

– Vi vill ha mer djupledsgående forwards i denna matchen för att sätta press och med tanke på att "Mange" var riktigt het sist tycker vi att han ska få förtroendet.

Sista träningspasset innan matchen gjorde man på konstgräset ute på Anderslövs IP för att vänja sig vid underlaget. Ruddalen som är Frölundas hemmaarena har nämligen konstgräs från och med i år.

– Spelet blir kvickare och rappare, därför gjorde det sig lämpligt att träna på liknande underlag för att bland annat justera lite i passningsspelet som måste hänga med även när vi spelar på konstgräs, menar Patrik Johansson.

Värt att notera är att Kenneth Mattsson är tillbaka på bänken efter den fingerskada som han drabbades av i träningsmatchen mot Hässleholm för snart tre månader sedan.

– Han är igång ordentligt och eftersom han också är spelduglig ska han sitta på bänken. Det är dock svårt att säga hur lång tid det tar innan han är tillbaka från start.

IFK MALMÖ (4-4-2)

Mattias Filipanics

Anders Jemail
Martin Alm
Fredrik Jönsson
Glenn Holgersson

Nikolaj Rasmussen
Dan Ingvarsson
Jonas Danielsson
Martin Abrahamsson

Magnus Eriksson
Niclas Öberg

Avbytare

Gergin Yilmaz
Jörgen Svensson
Luan Topalli
Marcus Svensson
Kenneth Mattsson (målvakt)