Frölunda väntar tuffare motstånd

Västra Frölunda IF tog i förra omgången en välbehövlig seger för att hänga på toppen i Superettan när man besegrade BK Häcken med klara 3-0. Onsdagens match mot tiondeplacerade IFK Malmö räknar man dock med ska bli betydligt tuffare.

– Ett lag som klarar av att vinna med nio man måste vara betydligt bättre än vad tabellen visar även om det är Falkenberg som står på andra sidan, betonar Frölunda-tränaren Peter Friberg till ifkmalmo.com.

Laget från de västra delarna av Göteborg har inlett Superettan på ett strålande sätt. Efter tio omgångar ligger man på andra plats, två poäng bakom Kalmar FF.

– Jag är nöjd med det mesta. Vi har bjudit upp till ett ganska bra spel, vi försöker spela boll och bjuda upp till ett varierande anfallsspel. Det har IFK Malmö också gjort på sistone och jag tror på en jämn match.

Frölunda aviserar samma startelva som senast. Enda skillnaden är att Christian Westerberg ersätter Peter Nyström på bänken. Adam Johansson, Alejandro Castro och Henry Blake är långtidsskadade och blir borta ett tag till.

VÄSTRA FRÖLUNDA IF (4-4-2)

Joakim Olsson

Björn Lundberg
Alexander Petras
Ante Maletic
Calle Rendahl

Ola Johansson
Jonas Bjurström
Arash Bajat
Andreas Nilsson

Markus Skogvard
George Mourad

Avbytare

Christian Westerberg
Erkan Saglik
Jonatan Gerth
Lars-Gunnar Carlstrand
Carl Hagberg (målvakt)