P90-tränarens berättelse från Humlecupen

Det var ett gäng förväntansfulla killar som träffades på Malmö Stadion klockan 08:00 på fredagsmorgonen för avfärd till Falkenberg och spel i Humlecupen.

Fredag

Vi körde klockan 09:00 med en minibuss och en personbil och vi anlände till Falkenberg klockan 12:00 med gott om tid till första matchen mot Vänersborg klockan 15:15.

Vi visste inte vad som väntade där uppe men vi visste att det skulle bli tufft, första matchen mot Vänersborg slutade 1-1 och vi spelade väl rätt så hyfsat men killarna var nervösa.

I andra matchen mötte vi Bara GIF och där spelade vi ut ordentligt och vann med 5-0 och det var sista matchen för den dagen så efter det så åkte vi tillbaka till skolan och tog det lugnt och spelade lite pingis.

Lördag

Uppstigning klockan 06:30, vilket inte var så populärt hos killarna men vi hade tidig match mot Västra Frölunda som slutade 3-4. Vi kom inte alls upp i samma nivå som mot Bara men det berodde nog mest på trötthet och lite dålig inställning.

Sedan blev det lunch och lite väntan på grund av att hela gruppspelet skulle spelas färdigt och seedningen skulle bli klar. Vi blev seedade som lag nummer 11 och fick möta Bara GIF igen.

Många av killarna trodde att vi skulle gå in och slå dem lätt igen men istället gjorde vi vår sämsta match i turneringen och vann med knappa 3-2 efter mycket tur och den vinsten gjorde vi att vi slapp C-slutspelet.

Så det blev ännu lite väntan och middag och pingis i väntan på mötet mot IFK Göteborg och vi visste att det skulle bli riktigt tufft, men killarna gick in på plan och gjorde sin hittills bästa match och vann med 2-1 på golden goal och vi var klara för A slutspel.

På kvällen gick vi och spelade minigolf på en bana som låg precis vid skolan och hade det trevligt tillsammans med de andra lagen. När vi hade spelat minigolf gick vi tillbaka skolan och satt och snackade med andra spelare och ledare. Det blev sängdags klockan 22:00 för att vi skulle spela en riktigt tuff kvartsfinal mot Helsingborgs IF på söndagen.

Söndag

Uppstigning klockan 08:00 för frukost och laddning inför mötet med Helsingborg. Rätt kul att få möta dem eftersom de hade klassrummet bredvid oss och man märkte på killarna i Helsingborg att de var nervösa.

Vi åkte till idrottsplatsen klockan 09:00 och vi satt och snackade som vanligt eftersom det pågick matcher på planerna så man fick inte värma upp där. Jag sa till killarna att det skulle bli tufft i matchen och det jag krävde, faktiskt lite på skoj, var att de gick in och vann matchen.

Och vilken match killarna gick in och gjorde! Helsingborg var faktiskt det bättre laget och pressade oss rejält i början av matchen men med ett lag som storspelar och hjälper varandra från målvakt till anfall så kan man inte förlora. Dessutom hade vi en fin hejarklack från IFK Göteborg så vann vi med 1-0 och var klara för semifinal mot Åkarps IF.

I semifinalen kom vi inte alls upp i den kvaliteten som vi hade mot HIF och förlorade tyvärr matchen med 0-1 på golden goal när det var en minut kvar och sen ville Åkarp vinna mer än oss och det blev slutsegrare i hela cupen.

Så vi fick spela match om tredje pris mot Arlöv endast tjugo minuter efter matchen mot Åkarp och det var en liten miss av arrangören för killarna orkade inte ladda om till matchen så vi förlorade en riktigt ful och tuff match med 1-4 med två gula och ett rött kort för oss men ändå beröm till killarna för de aldrig gav upp och kämpade hela matchen.

Därefter var det dags för prisutdelning framför huvudläktaren på Falkenbergs IP och IFK Malmö fick tre utmärkelser: fjärde platsen i A-slutspelet, snyggaste målet av Senad mot HIF och bästa målvakt i Ali.

Sett över hela turneringen är jag jätteglad för killarna att de lyckades så bra däruppe för de spelade stundtals bländande fotboll där om man ser facit så blev det fyra vinster en oavgjord och tre förluster.

När prisutdelningen var slut var det till skolan igen och packa för hemfärd. Ska jag säga något om cupen måste jag säga att den var mycket bra arrangerad, dock ett litet minus för vår del, den lilla pausen mellan våra två sista matcher men annars ett mycket stort plus till Falkenbergs FF för en mycket fin turnering och bra mat.

Hemfärden startade vid 18-tiden med målet Malmö men det blev ett litet stopp i Halmstad för McDonalds så vi var hemma på Stadion där några föräldrar väntade klockan 22:00.

Och till sist ett jättegrattis till hela laget för om ni inte hade funkat som ett lag däruppe så skulle vi inte nåt de framgångarna som vi gjorde och stort tack till föräldrarna som hjälpte till. Hoppas att vi får det lika trevligt till hösten igen.

Med vänliga hälsningar,
Lars Lundberg, tränare IFK Malmös P90