IFK Malmö kämpar vidare – Norrköping nästa

Elfte plats och tretton poäng efter elva omgångar. IFK Malmös inledning på säsongen har varit allt annat än bra. Söndagens motståndare IFK Norrköping har också haft det kämpigt och ligger bara en poäng före i tabellen.

I onsdagens match mot Västra Frölunda presterade "di gule" säsongens bästa spel över hela banan. En enda sak fattades – målen. Därför förlorade man också matchen med 0-2.

– Vi gjorde allt rätt utom att göra mål. Dock tyckte jag att vårt anfallsspel var riktigt bra och visst borde det blivit ett par mål, konstaterar IFK Malmös tränare Patrik Johansson till ifkmalmo.com.

– Det saknades definitivt inte chanser det är bara vårt gamla symtom att vi har svårt sista tredjedelen, men jag tycker att vi trots allt blivit betydligare vassare där i år.

Faktumet att han var mycket nöjd med den spelmässiga insatsen gör att han väljer att inte göra en enda ändring i startelvan trots att Johan Åkesson är tillbaka efter avstängning. Åkesson får nöja sig med bänken medan Luan Topalli får kliva av den.

– Spelarna förtjänar att få fortsätta med tanke på den insatsen som de gjorde. Det hade varit en sak om vi haft spelet men inte skapat målchanser, då hade vi nog gjort något, men nu var det ju inte så.

En som gjorde årsdebut mot Frölunda var talangfulle yttermittfältaren/anfallaren Gergin Yilmaz. Visserligen blev det bara fem minuter samt stopptid, men IFK-tränaren var heller inte sen att påpeka att det kan vara något för framtiden.

– Man kan aldrig veta med en spelare som "Gagge". Han är lite lurig och jag tror att han med tiden kan vara den spelartyp som vi behöver för målskyttet, förklarar Patrik Johansson.

Till kamratmötet med Norrköping kommer trots allt IFK Malmö med en spirande optimism i laget. Två raka hemmasegrar mot Gefle IF (4-2) och Falkenbergs IF (2-1) med nio man har förstärkt självförtroendet avsevärt.

– Det gör inget om vi spelar lite sämre, bara vi vinner. Men helst ser jag att vi både spelar bra och vinner, men det har ju inte varit så hittills mer än mot Gefle, säger IFK-tränaren.

– Målet nu är att höja procenten på segrarna och kunna kliva lite högre upp i tabellen, vilket jag tror att vi kan klara av nu när spelet börjat stämma igen. Viktigt därför med seger mot Norrköping som ligger några placeringar över oss i tabellen.

IFK MALMÖ (4-4-2)

Mattias Filipanics

Anders Jemail
Martin Alm
Fredrik Jönsson
Glenn Holgersson

Nikolaj Rasmussen
Dan Ingvarsson
Jonas Danielsson
Martin Abrahamsson

Magnus Eriksson
Niclas Öberg

Avbytare

Gergin Yilmaz
Johan Åkesson
Jörgen Svensson
Marcus Svensson
Kenneth Mattsson (målvakt)