Hellberg: "En öppen historia att vänta"

Håkan Ericson fick lämna tränarposten i IFK Norrköping efter nio omgångar. Första matchen med Stefan Hellberg, tidigare i Sylvia under 12 år, gick bra då man besegrade topplaget TFF med 4-2, men i derbyt mot sist placerade IF Sylvia blev det bara 2-2.

Resultatet mot Sylvia var inte långt ifrån att ha blivit ännu bedrövligare. Inte förrän två minuter in på stopptid tryckte Mikael Ström in kvitteringen.

– Vi har inte visat att vi med säkerhet kan vinna mot vad vi tycker är mycket sämre lag, som vi trodde var självklart före säsongen. Nu kan vi lika gärna förlora mot alla som vi kan vinna mot alla, förklarar IFK Norrköpings tränare Stefan Hellberg till ifkmalmo.com.

– Poängfördelningen mot Sylvia var väl rättvis med tanke på att vi hade varsin halvlek. Dock tycker jag nog att vi hade tillräckligt bra tryck i den andra halvleken för att vinna.

Mot söndagens motståndare IFK Malmö är Dawid Banaczek avstängd, men i gengäld återkommer Mikael Blomberg efter sitt straff. Nick Bosevski (baksidan av ett lår) och Filip Apelstav (vad) saknas på grund av skador.

– Jag ser med tillförsikt fram emot matchen som är av oerhört stor betydelse för båda lagen. Vid vinst är vi fyra poäng före Malmö, men vid förlust är de två poäng före oss. Att det blir en öppen och jämn historia är jag övertygad om, betonar Hellberg.

Truppen: Dime Jankulovski, Andreas Lindberg – Georgios Karathanasis, Patrik Kieback, Gudmundur Mete, Mikael Roth, Jonas Andersson, Patrik Jönsson, Jani Sarajärvi, Antti Sumiala, Niclas Fredriksson, Mikael Torin, Mikael Ström, Hamilton Thorp, Johan Roxström, Mikael Blomberg