Plattmatch av P87

IFK Malmös P87 hade chansen att dra ifrån i toppen av Pojkallsvenskan Södra Götaland. Men istället stod man för säsongens andra plattmatch och förlorade med hela 0-3 mot Landskrona BoIS.

– Uruselt, mer behöver jag väl egentligen inte säga. Denna matchen var nog till och med sämre än i premiären, suckade Kenneth Folkesson, tränare för IFK Malmös P87.

Då i premiären blev det förlust med 1-4 mot Lund efter en massa missade målchanser samt ett mindre lyckat försvarsspel. I vårsäsongens sista match mot Landskrona var det samma visa igen efter ett ännu sämre spel och inställning.

– Dålig inställning och tron på att man är mycket bättre än alla andra lag utan att kämpa för det. Där har ni förklaringen till förlusten.

Innan BoIS-matchen hade IFK Malmö sju raka vinster och det är bara de här två förlusterna som har varit plumpar i protokollet.

– Jag satt och väntade på den här genomklappningen, vi föll tillbaka in i gamla synder. Nu är det bara att komma igen, vi leder trots allt serien ganska klart fortfarande.

Ledningen är på fem poäng före Landskrona som dock har en hängmatch kvar mot Lunds BK innan man är uppe i lika antal spelade matcher. Därefter ligger Kvarnby IK, Kristianstads FF och Trelleborgs FF ytterligare en poäng efter.

Landskrona BoIS – IFK Malmö 3-0 (2-0)

Arena: Landskrona IP
Domare: Benny Wraae, Hjärup, Andrée Andersson, Svalöv, Hossein Karbassi, Lund
Mål:
Varningar: Ahmed Tamim, Edgardo Menjivar, Nezir Mehmeti, Nick Holk (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Nezir Mehmeti

Darjan Maletic
Nick Holk
Hajriz Maloki
Lirim Sali

Blerim Mullici
Ali Jasim
Ahmed Tamim
Edgardo Menjivar

Paul Havn
Migjen Shaqiri

Avbytare

Armend Kryeziv
Carl Holm
Jeton Krasniqi
Mohammed Al-Heich
Philip Esbjörnsson (målvakt)