Mattsson tillbaka i hetluften efter skadorna

Skadebesvären har hopat sig för fjolårets succéartade IFK Malmö-målvakt Kenneth Mattsson. Men efter mer än ett halvårs enlände kan den 26-årige Tomelillabon äntligen göra Superettandebut för året i helgens viktiga match mot Assyriska.

– Riktigt skönt och framförallt kul, det är ett tag sedan man spelade tävlingsmatch så det är riktigt efterlängtat, säger Kenneth Mattsson till ifkmalmo.com.

– Hade tabelläget varit bättre hade det såklart varit ännu roligare att göra comeback, men nu får vi istället se till att reda upp den situationen som vi försatt oss i.

Första skadan inträffade redan på första träningen i december, en kindbensfraktur. Han var tillbaka i tredje träningsmatchen i februari månad för att redan i den sjätte matchen efter återkomsten skada sig på nytt.

Det var i träningsmatchen mot IFK Hässleholm i slutet av mars som olyckan var framme. Efter en hörna blev han knuffad och i ögonblicket då han skulle fånga bollen träffade en Hässleholmsspelare fingret med en spark.

Ledbanden blev rejält sargade och första prognosen talade om åtta veckor innan han kunde träna som vanligt. Det blev dock ytterligare fyra veckor. Efter har suttit på bänken i två matcher medan Mattias Filipanics stått är han nu tillbaka i hetluften.

– Visst har det känts tungt att inte ha fått spela, men Mattias och de andra har stöttat mig rejält. Jag är visserligen lite osäker på hur jag står formmässigt, men tror nog att det ska gå bra, menar IFK-målvakten.


Kenneth Mattsson gör debut efter sin fingerskada i helgens match mot Assyriska.

25 mål har IFK Malmö släppt in i årets Superetta, osedvanligt många. Tränaren Patrik Johansson har varit inne på den linjen att det kan bero på att försvaret inte riktigt litat på blott 20-årige reservkeepern Mattias Filipanics.

– Det kan vara så, men jag är inte så säker på det. Att vi har problem att göra mål har minst lika stor betydelse. Gör man inte mål blir pressen ännu större på försvaret att hålla tätt. "Fili" har hursomhelst varit ypperlig, förklarar Kenneth Mattsson.

Så börjar ni göra fler mål, blir det också bättre försvarsmässigt?

– Inte helt otänkbart. Även om vi gjort mer framåt än vanligt har det ändå inte varit tillräckligt, det skapar otrygghet bakåt och tar på det mentala.

"Di gule" har ett oerhört utsatt läge i tabellen inför söndagens svåra bortamatch mot Assyriska Föreningen i Södertälje. Den tolfteplats man parkerar på kan hastigt men mindre lustigt bli än värre vid förlust mot Assyriska.

– Därför önskar jag mig helst av allt att vi i alla fall tar en poäng. En poäng borta får man vara nöjd med, även fast vi som alltid siktar på seger.