Viktig match för IFK mot "spöket" Assyriska

Efter en veckas uppehåll är det nu dags för IFK Malmös för fortsättningen oerhört viktiga bortamatch mot Assyriska Föreningen. Vid seger lämnar man förhoppningsvis tolfteplatsen för gott, men vid förlust förvärras läget då Assyriska är blott en poäng efter inför matchen.

– Vill inte säga att det är kris om vi förlorar, men en vinst är välbehövlig. Annars kan det mycket väl bli så att vi blir fast i bottenstriden, konstaterar IFK Malmös tränare Patrik Johansson till ifkmalmo.com

– Det är i denna och de fyra närmaste matcherna därefter som vi ska börja visa att IFK Malmö anno 2003 är minst lika bra som fjolårets upplaga. Ännu är det inte för sent att förbättra vår fjolårsplacering.

Men uppgiften att besegra Assyriska är allt annat än enkel. På fyra tidigare försök i Superettan har det inte blivit en enda seger, faktiskt inte heller ett enda producerat mål. Målskillnad 0-7 och endast en poäng som kom i senaste mötet laget emellan.

– Helt obetydligt nu, även om Assyriska på bortaplan är väldigt svårt. De har ett fantastiskt publikstöd och ett spel som vi haft problem med tidigare, hoppas det inte blir så denna gång bara, säger Patrik Johansson.

– Men det ska påpekas att vi faktiskt slog dem borta i Svenska Cupen med 3-1 förra året så vi har faktiskt besegrat dem och det ska vi göra igen.

Skadeläget såg i början av veckan väldigt ljust ut. Alla var i träning, även om Pontus Andersson tränade på egen hand. De senaste dagarna har dock några börjat känna av tidigare skador, samtidigt som det har tillkommit en.

* Johan Åkesson kom fel på det hala underlaget på dagens (läs fredagens) träning och vred ljumsken. Han missar söndagens match och det är inte säkert att han kan träna på hela nästa vecka.

* Niclas Öberg har haft ont i en fot en längre tid och har fått spelförbud av klubbens medicinska team. Foten ska röntgas på måndag.

* Magnus Erikssons knä har svullnat upp och han ska på lördagen kontrollera om det är värt att spela. Han är uttagen i startelvan, men är ett stort frågetecken.

Förutom dessa skador saknas dessutom avstängde Martin Alm samt Ivan Milosevic. Han befinner sig på grund av familjeangelägenheter i sitt hemland i före detta Jugoslavien och kommer inte tillbaka förrän i början på nästa vecka.

– Högst olyckligt med dessa problemen just när vi börjat få ordning på allt igen. Vi har dock en bred trupp så vi hoppas att ersättarna tar chansen, förklarar IFK-tränaren.

Ordinarie målvakten Kenneth Mattsson som har varit fingerskadad sedan i slutet av mars får nu chansen från start efter att ha suttit på bänken i de två senaste matcherna.

Jonas Danielsson får flytta ner som högerback, positionen som han hade i ett flertal matcher under division 2-säsongen 2000 och dessutom efter första utvisningen i segermatchen häromveckan mot Falkenberg.

– Då mot Falkenberg var han riktigt bra, dessutom har jag sett honom i den positionen på några videoband från 2000. För tillfället bedömer jag honom som den hetaste på högerbacken.

Marcus Svensson spelar innerback tillsammans med Fredrik Jönsson. Jörgen Svensson får högeryttermittfältet, medan Marcus Nilsson tar Danielssons gamla plats i mitten. Anfallet består av Nikolaj Rasmussen och Magnus Eriksson i fall att han kan spela.

– Har gjort det bästa av situationen och låtit de bästa för tillfället spela, bara att hoppas att "Mange" kan spela annars blir det bara till att ändra om igen, betonar Patrik Johansson.

IFK MALMÖ (4-4-2)

Kenneth Mattsson

Jonas Danielsson
Fredrik Jönsson
Marcus Svensson
Glenn Holgersson

Jörgen Svensson
Dan Ingvarsson
Marcus Nilsson
Martin Abrahamsson

Nikolaj Rasmussen
Magnus Eriksson

Avbytare

Anders Jemail
Gergin Yilmaz
Luan Topalli
Wissam Barjawi
Mattias Filipanics (målvakt)