Skadade spelare tillbaka i IFK Malmö

Mitt i all bedrövelsen fick IFK Malmö på måndagen äntligen några positiva besked. De tre skadade spelarna Magnus Eriksson, Niclas Öberg och Pontus Andersson kan återigen gå för fullt på träningarna.

– Riktigt trevligt så vi kan börja köra med ordinarie manskap igen, vi hade på tok för lite spelare att tillgå mot Assyriska, kommenterar IFK Malmös tränare Patrik Johansson till ifkmalmo.com.

Johan Åkesson är därmed den enda som än så länge bara kan träna på egen hand. Ljumsken som han haft problem med från och till, känns för tillfället inte alls bra.

– Han lär nog inte kunna börja träna med laget denna vecka och är därför tyvärr inte heller aktuell för helgens match mot Boden, menar IFK-tränaren.

För Niclas Öberg blev måndagens läkarbesök då han röntgade foten väldigt glädjande. Inga stressfrakturer eller skelettskador som man hade befarat syntes överhuvudtaget.

– Jag är mycket glad över att kunna köra som vanligt igen och förhoppningsvis kunna konkurrera om en plats redan nu på söndag, säger Niclas Öberg.

– Visst känner jag av lite fortfarande, men det är inget som ska hindra mig i min träning. Känns det några dagar till är det en inflammation och då är det bara att ta en kortisonspruta för att det ska bli helt bra.