Möte med Imre Moré

Ifkmalmo.com träffade Imre Moré, IFK Malmös ungerske A-lagstränare 1971, som var på Bårsta IP på söndagen för att se mötet mellan två av hans tidigare klubbar. Assyriska som han under 90-talet förde upp i division 4 vann matchen med 3-1.

Du har tränat båda klubbarna. Vad var det med för känslor du såg matchen?

Ganska blandade, det kan man lugnt säga. Även om jag ser Assyriska lite oftare eftersom jag bara bor ungefär 2 mil från Södertälje är känslorna i stort sett samma för båda klubbarna och jag önskar all medgång för båda. Därför var det också med neutrala ögon jag såg på denna match.

Hur mycket ser du på IFK Malmö nuförtiden?

Alltid när de spelar här på Bårsta IP. Dessutom försöker jag vara på så många matcher som möjligt när de är i Stockholmsregionen. Har faktiskt inte blivit någon match i Malmö på många år.

Vad var ditt intryck av matchen?

IFK Malmö började väl ganska hyfsat, men efter utvisningen blev det alldeles för dåligt, särskilt passningsspelet. Utvisningen var det däremot inte så mycket att säga någonting om, den var fullständigt korrekt dömnd och väldigt onödig. Assyriska kunde sedan ta över helt och vinna ganska enkelt.

Någon spelare i IFK Malmö som du fick upp ögonen för?

Ni har en riktigt duktig målvakt i den där Kenneth Mattsson. Jag tyckte inte det syntes särskilt mycket att han varit skadad, kanske lite när det gällde att fånga bollen i samband med räddningarna. Han gjorde ett flertal fantastiska räddningar och hade det inte varit för honom hade Assyriska vunnit med betydligt större siffror.

Du liksom många andra på press/hedersläktaren började skratta när IFK-muren sträckte upp händerna vid Dan Ingvarssons frispark i första halvlek. Till och med domaren reagerade, vad var det som var så lustigt?

Jag har aldrig sett något liknande och kan inte begripa mig på att det skulle ha någon annan inverkan än att man skymmer målvakten (enda anledningen, reds. anm.). Att domaren inte heller var med på noterna kan bero på att han inte varit med om det tidigare. Roligt att se var det i alla fall.