Jubilaren grejade segern åt IFK Malmö

IFK Malmös negativa trend är bruten. Efter tre raka förluster i Superettan kom den förlösande segern via 4-1 hemma mot Boden. Och det var inte mer än rätt att den store segerorganisatören skulle finnas i jubilerande Magnus Eriksson.

För Magnus Eriksson var det den 200:e matchen i "di gule". Han nöjde sig dock inte med det jubileet. Det för matchutgången så viktiga 1-0-målet var nämligen "Manges" hundrade i klubben.

– Helt underbart att få fira dubbelt som jag spådde om inför matchen. Nu ska vi förhoppningsvis kunna lämna bottenträsket för gott, konstaterade jubilaren till ifkmalmo.com.

Målet kom i den 19:e minuten efter en målvaktsretur. Nikolaj Rasmussen sköt ett hårt skott som Boden-målvakten Fredrik Tervaniemi inte kunde hålla. På returen dök sedan Magnus Eriksson påpassligt upp och dundrade in bollen med en kanon rätt upp i nättaket.

– Det gav oss lite av det tidigare sargade självförtroendet tillbaka. Därefter kunde vi spela ut på ett helt annat sätt, menade Magnus Eriksson.

Fler mål skulle det inte bli för skyttekungen i denna match. Men det var ändå Magnus Eriksson som låg bakom både 2-1 och 3-1 strax efter Bodens kvittering till 1-1 genom Peter Sedunov i den 50:e minuten.

– En av Magnus bästa matcher i år, han var ruskigt bra. Hela anfallsspelet var faktiskt bra med snabba omställningar och effektivitet i avsluten, kommenterade IFK Malmös tränare Patrik Johansson.

Magnus Eriksson ordnade en straff då han i den 52:e minuten drogs ner av Fredrik Tervaniemi som även blev frilägesutvisad för tilltaget. Duktige vänsterbacken Glenn Holgersson satte sedan straffen säkert i mål till vänster om inbytte Boden-målvakten Patrick Sjögren.

– Väldigt matchavgörande, därefter tappade vi allt av vårt spel som inte heller hade sett särskilt imponerande ut före utvisningen. Vi jobbade för mycket individuellt och spelade alldeles för snällt, sade BBK-tränaren Lars "Brolla" Svensson.

Två minuter efter 2-1 kom också 3-1. Målet var resultatet av ett anfall som startade långt ner på IFK:s planhalva. Magnus Eriksson frispelade till slut Niclas Öberg som lade bollen i mål mellan benen på Patrick Sjögren.

– Det ska inte gå att löpa 95 meter i Superettan och sedan göra mål, passivt så det förslår från vår sida. Men det är bara att lyfta på hatten för Malmö som för dagen var bättre än oss och vann rättvist, kommenterade Boden-tränaren.

Marcus Nilsson skulle också komma med i målprotokollet sedan han fastställt slutresultatet till 4-1 i den 70:e minuten efter framspelning av Niclas Öberg.

IFK Malmö har i år för det mesta gjort bra insatser spelmässigt men när man inte fått utdelning för sitt fina spel har det blivit resultatmässiga bottennapp. När man nu tidigt fick hål på Boden lossnade det rejält och det kan betyda mycket för framtiden.

– Jag är mycket nöjd med hur vi genomförde matchen. För en gångs skull gjorde vi bara ett enda individuellt misstag och det var vid 1-1-målet. Stabiliteten där bak och den aggressiviteten som vi hade var nyckeln till segern, menade IFK Malmö-tränaren Patrik Johansson.

– Alla som var på banan ska ha en stor eloge. Jag har inte så mycket att klaga på faktiskt. Dock ska vi inte slå oss till ro för att vi vann idag, vi har ny match på lördag mot Åtvidaberg.

Matchens lirare i IFK Malmö var som tidigare nämnt Magnus Eriksson. Ytterbacken Glenn Holgersson gladde som vanligt, framförallt i den första halvleken och på det defensiva innermittfältet stod Jörgen Svensson för en riktigt bra insats.

I nästa match borta mot Åtvidaberg måste man klara sig utan två av söndagens målskyttar. Både Niclas Öberg och Marcus Nilsson drog på sig varningar som innebär att de är avstängda.

– Lustiga varningar var det allt. Att som Bodenspelarna gjorde, böja ner kroppen för att inte få bollen på armen och sedan döma varning till oss för att vi råkade röra spelaren är horribelt, sade Patrik Johansson.

– Men hursomhelst har vi inte råd att dra på oss så många gula kort. Det är något som vi måste bli mycket bättre på.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: BODENS BK
Awayteam form: 4-3-3
Scorehalf: 1-0
Scorefull: 4-1
Arena: Malmö IP
Crowd: 710
Referee: Jonas Hagberg, Kristinehamn, Johnny Sjöström, Lund, Lars-Göran Johansson, Älmhult
Goal: 1-0 (19) Magnus Eriksson, 1-1 (50) Peter Sedunov, 2-1 (54) Glenn Holgersson (straff), 3-1 (56) Niclas Öberg, 4-1 (70) Marcus Nilsson,
Homewarning: Marcus Nilsson, Niclas Öberg
Home sent of: –
Homempv: Magnus Eriksson
Awaympv: Robert Stoltz
Hometeam Squad: Kenneth Mattsson

Marcus Svensson
Martin Alm
Fredrik Jönsson
Glenn Holgersson

Nikolaj Rasmussen
Jörgen Svensson
Marcus Nilsson
Dan Ingvarsson

Magnus Eriksson
Niclas Öberg
Hometeam Sub: Johan Åkesson (Magnus Eriksson 66)
Pontus Andersson (Marcus Svensson 74)
Martin Abrahamsson (Dan Ingvarsson 76)
Ivan Milosevic
Mattias Filipanics (målvakt)
Awayteam Squad: Fredrik Tervaniemi

Richard Jonsson
Destin Makumbu
Mats Halonen
Robert Stoltz

David Roberts
Per Johansson
Leighton O’Brien

Victor Brännström
Robert Lundgren
Peter Sedunov
Awayteam Sub: Patrick Sjögren (målvakt, Victor Brännström 53)
Patrik Släryd (Robert Lundgren 74)
Pär Eriksson (Leighton O’Brien 82)
Mattias Winroth
Thomas Taavo