Eriksson hoppas få dubbla anledningar att fira

Seger i den viktiga streckmatchen mot Boden och mål nummer 100. Magnus Eriksson har i många år varit den givne anfallaren i IFK Malmö och efter söndagens match, hans 200:e i klubben hoppas han att ska det ska finnas dubbla anledningar att fira.

– Vinst är helt klart ett måste och det hade inte varit fel att få en anledning till att fira genom att göra det hundrade målet, säger Magnus Eriksson till ifkmalmo.com.

– Jag visste hur många mål jag hade gjort, dock hade jag inte den blekaste aning om matcherna, men det är bara kul att få veta.

Ända sedan han kom från Lindängenklubben BK Olympic för sex år sedan har målen avlöst varandra. Länge och väl låg målsnittet över 0,5 mål per match, men sedan det blev Superettan har snittet minskat betydligt.

– Inte så konstigt egentligen, division 2 var det mycket enklare att göra mål i. Fjolårets nio mål för min del var väl ganska okej, men det är fler i laget som måste göra fler mål, menar Magnus Eriksson.

Oförmågan i motståndarnas straffområde, framförallt sista passningen/avslutet är det som har varit IFK Malmös akilleshäl de tre senaste åren.

Totalt i år har det blivit 16 mål på 13 spelade matcher. Magnus Eriksson är bäst med tre mål och bakom honom hittar man en del spelare på två mål.

– Det har faktiskt sett lite bättre ut i år än tidigare och nu när en del viktiga spelare är tillbaka ska det förhoppningsvis bli ännu bättre. Fram till att vi ska avsluta ser det bra ut.

En sak är han i fall övertygad om, det blir vinst hemma mot Boden. Avståndet är en viktig faktor i sammanhanget. Och kanske har han rätt. Bodens 160 mil enkel resa till Malmö är inget att leka med.

– Det kan mycket väl fälla avgörandet, men även för övrigt tycker jag att vi har ett mycket bättre lag än Boden.

– Allt handlar bara om att få ett par vinster så att vi kan återfå självförtroendet och att vara skadefria. Sedan tror jag att det rullar på. Till slut hamnar vi någonstans i mitten av tabellen.

När ifkmalmo.com först ringde upp tidigt på lördagskvällen var Magnus Eriksson ute och joggade. En uppladdning som sig bör för en skyttekung som är lite till åren komna (fyller 30 år i november), men ännu har en del kvar att ge.

– Brukar köra en löprunda som uppladdning på lördagarna, det är ganska skönt och det rensar ur en del skit som sitter i musklerna, flinar han.

Magnus Eriksson om…

…den mest minnesvärda matchen i "di gule".

– När vi vann division 2 år 2000 och därefter vann kvalet till Superettan. Det var en underbar känsla att stå där på Malmö IP efter att ha slagit ut Torslanda. Från tiden i Superettan har jag väl inget särskilt minne, men det är alltid kul att ha fått spela i näst högsta serien.

…framtiden och om det blir 300 matcher så småningom.

– Det hoppas jag, men det innebär en 3-4 år till, i alla fall 3 år. Visst är det möjligt att det blir så eftersom jag trivs alldeles utmärkt i klubben, men vi får ta ett år i taget. I första hand har jag kontrakt året ut, sedan får vi se, det finns många faktorer som spelar in.