Formsvagt Åtvidaberg mot "di gule"

Åtvidabergs FF är formsvagast i Superettan för tillfället. På de elva senaste matcherna har man tagit blott åtta poäng. Därför är det extra viktigt att man tar en del poäng i dubbelmötet med IFK Malmö som ligger en poäng före i tabellen inför helgens omgång.

Senaste segern för Åtvidaberg kom den 15 juni hemma mot Boden, för övrigt den enda vinsten hemma på Kopparvallen i år. De andra vinsterna har kommit på bortaplan mot Kalmar FF och Brommapojkarna i ett tidigt skede av serien.

– Vi började jättebra, men sedan har det gått i stå, liksom IFK Malmö har vi haft en del oflyt, säger ÅFF-tränaren Steve Creutz till ifkmalmo.com.

– En seger mot IFK Malmö skulle vara välkommen, men det blir säkerligen en tuff match ända in på målsnöret. Vi har dessutom revansch att utfodra efter 0-5-förlusten borta i fjol.

Målskyttet har inte precis klaffat i årets serie. Framåt har man åttamålsskytten Mats Haglund och därefter Fredrik Nilsson med tre mål som bäst. Än värre är att både Haglund och anfallskollegan Andreas Thomsson är avstängda hemma mot IFK Malmö.

– Det känns riktigt tungt att de är avstängda. Har ingen som kan göra riktigt många mål förutom Haglund, vi skulle verkligen behöva fler målskyttar.

En möjlighet är att man börjar med Henric Karlsson från start som i inledningen av säsongen spelade bredvid Mats Haglund. Det blev då bara ett mål och sedermera petning till förmån från Andreas Thomsson.

– Ganska troligt att han får spela från start i anfallet, men jag har för första gången i år inte riktigt klart med startelvan dagen innan, därför kan jag bara släppa en trupp, menar Steve Creutz.

Truppen: Henrik Gustavsson, Fredrik Wirenmark – Mattias Sandh, Peter Edenholm, Jonas Bergström, Andreas Bäckmark, Imad Shhadeh, Blaise Mbemba, Jonas Gunnarsson, Martin Jönsson, Daniel Johansson, Fredrik Nilsson, Pontus Karlsson, Henric Karlsson, Niklas Forsberg, Dan Burlin