P87 tänker inte lämna tillbaka bucklan

Förra året vann IFK Malmös P86-lag Billy Lansdowne Trophy Elitcup uppe i Kalmar efter straffavgörande mot Kalmar FF. När klubbens P87:or på onsdagen tar bussen upp för att ta sig an årets turnering har man vandringspokalen med sig.

– Men vi tänker inte lämna tillbaka den, meningen är att bucklan bara ska ut på en liten resa för att sedan återvända dit den hör hemma, hos oss alltså, skämtar IFK Malmös P87-tränare Kenneth Folkesson.

Redan i fjolårets turnering var P87 med. Det gick nästan lika bra som för P86 men man stupade på mållinjen när man förlorade finalen mot LSW IF med 0-1.

– Vi har ett såpass bra lag att vi ska kunna vinna, även om det givetvis blir tufft. Det gäller att visa rätt inställning i alla matcher för att det ska kunna gå vägen.

IFK Malmö har inlett Pojkallsvenskan Södra Götaland på ett övertygande sätt och toppar serien i halvtid. Tvåan Landskrona BoIS är fem poäng bakom, men har en match mindre spelad.

– Jag ser framemot denna turneringen som blir ett perfekt avstamp inför de sista nio matcherna i serien. De ska i sin tur också leda till att vi går till SM-slutspel som hela tiden har varit vårt mål för denna säsongen, menar Folkesson.

Två spelare som normalt hade varit med i truppen kan inte följa med till Kalmar, målvakten Nezir Mehmeti och Migjen Shaqiri som båda är bortresta.

– Lite tungt att bara ha en målvakt, men vi får sätta in en utespelare i mål om det skulle behövas, vi kan inte göra något annat.

Spelprogram grupp 2

To 24/7 11:00 IFK Malmö – Kalmar AIK på Fredriksskans IP:s B-plan
To 24/7 16:00 Nosaby IF – IFK Malmö på Fredriksskans IP:s B-plan
Fr 25/7 10:00 IFK Malmö – IK Brage på Bergaviks IP, plan 2

Truppen

Philip Esbjörnsson – Ali Jasim, Nick Holk, Hajriz Maloki, Lirim Sali, Ahmed Tamim, Carl Holm, Blerim Mullici, Armend Kryeziv, Paul Havn, Edgardo Menjivar, Mohammed Al-Heich, Henry Safi, Tawfiq Shams, Jeton Krasniqi, Juan-José Cruz Jarlhov, Cliff Berger, Yassine Soumah